Nu aan het lezen
Von Trapp Family Lodge in Vermont
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Von Trapp Family Lodge in Vermont

The Sound of Music, wie kent deze film niet? Het verhaal over Baron Von Trapp die na het overlijden van zijn vrouw een nanny neemt, non Maria, die voor zijn zeven kinderen gaat zorgen. Verliefd, getrouwd en optredend als Von Trapp Family Singers vluchten zij voor Adolf Hitler en zijn regime naar Zwitserland. Eén van de lievelingsfilms van onze gastschrijver Gonneke Karel. Daarom verdiepte zij zich in het leven van de familie Von Trapp en bezocht hun lodge in Stowe, Vermont.

Von Trapp Family Lodge in Vermont

In werkelijkheid kwam Maria bij de baron omdat zij vanwege gezondheidsklachten naar de bergen werd gestuurd, zo kon zij voor de oudste dochter zorgen die reuma had. In het begin van de jaren ’40, nadat zij Oostenrijk waren ontvlucht, toerde de familie Von Trapp door de Verenigde Staten als de Trapp Family Singers voordat ze zich uiteindelijk in Stowe, Vermont vestigden. Zij bouwden daar een Oostenrijks huis op hun 2500 hectare stuk grond met uitzicht op de bergen wat hen deed denken aan hun thuisland. Maria en de baron kregen nog drie kinderen.

De baron overleed helaas een paar jaar nadat zij er woonden, waarna Maria het moeilijk kreeg om voor tien kinderen te zorgen. Het huis werd verbouwd zodat er kamers konden worden verhuurd. The Von Trapp Family Lodge was geboren. Na een verwoestende brand in 1980 werd het gebouw vervangen door de nieuwe Lodge. Johannes Von Trapp, de jongste zoon van Maria en de baron, zie je geregeld hier op het terrein. Hij is inmiddels de eigenaar van het terrein.

De begraafplaats.

Film

Ben je groot fan van de film dan kun je er je hart ophalen. Overal, zelfs in je slaapkamer, hangen foto’s van de familie. Er is twee keer per dag een film over hun leven te zien in de filmzaal. Er zijn rondleidingen waarbij de geschiedenis van de familie wordt verteld. Naast de lodge ligt de begraafplaats waar de baron, Maria en zes van hun kinderen begraven liggen. Er is één dochter terug verhuisd naar Oostenrijk en daar begraven. Klim je de berg op dan kom je bij een kappelletje waar een aantal van de kinderen is getrouwd.

Op het terrein liggen verder nog een bierhal en een Sugar house. De familie brouwt zelf bier en maakt Maple syrup van hun Maple trees. In beide gebouwen kun je een rondleiding krijgen. En er zijn drie souvenirwinkels op het terrein met spullen van The Sound of Music en de lodge.

Von Trapp Family Lodge in Vermont

Overige activiteiten

De trouwkapel.

Buiten alle dingen die er te doen zijn gericht op de familie is er nog veel meer te doen. Elke avond krijg je het programma voor de volgende dag netje op een A4-tje op je kamer, samen met nog wat lekkere chocolaatjes, van de huishouddienst die je bed alvast openklappen voor de nacht. Bob is de gids voor het hiken, de rondleidingen en begeleid ook de spelactiviteiten. Bob kan heerlijk vertellen, weet enorm veel, dus een activiteit of misschien zelfs wel een hele dag op pad met hem is absoluut de moeite waard.

Zo kun je met hem mee naar de Schotse Hooglanders waarbij hij je alles verteld over deze koeien, het andere vee van de familie en over het gebied. Voor wie wil: ‘pik’ gerust een appeltje uit de boomgaard om de koeien te voeren. Je kunt er een workshop diskgolf doen, waarbij je een frisbee in netten moet zien te gooien binnen drie worpen, dwars door de bossen heen, een geweldig leuke ervaring! Ook andere sporten als zwemmen, fitness, tennis, mountainbiken en golf kun je er doen.

In de winter zijn er zelfs skibanen. Ga mee met een hike of ga wild life spotten, wandel door de tuinen, kijk een speelfilm in de avond of sluit aan bij een kampvuurtje. In de middag kun je relaxen in de lounge bij de openhaard. Boeken en spelletjes mogen je gewoon gebruiken en ben je er rond 16:00 uur dan krijg je vers gebakken koekjes met thee of koffie.

Uitzicht vanaf de lodge.

Villa

En wil je hier altijd op vakantie, dan kun je hier je eigen villa of guesthouse kopen. Niet goedkoop, maar het kan ook per week in het jaar gekocht worden. Zo kun je voor een paar duizend dollar al de rest van je leven een aantal weken per jaar hier verblijven.


portlandGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven