Nu aan het lezen
Washington DC: vijf highlights
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Washington DC: vijf highlights

Binnenkort of misschien nog deze zomer naar Washington DC? Dan heb ik voor u een aantal tips over deze historische stad, die bol staat van de cultuur en geschiedenis. Buiten een bezoek aan het Witte Huis, het Washington Monument en het Lincoln Memorial zijn er nog zo veel andere leuke, interessante zaken te zien in Amerika’s hoofdstad. Ik geef u graag vijf vrijblijvende tips.

1. Martin Luther King Memorial

Martin Luther King Memorial in Washington DCHet is één van de nieuwste pareltjes aan de boorden van de National Mall in Washington DC in West Potomac Park; het Martin Luther King Memorial, gebouwd ter nagedachtenis aan de in 1968 vermoorde dominee en mensenrechtenactivist. Het duurde meer dan twee decennia om het geld bij elkaar te krijgen en het monument te bouwen. In augustus 2011 was het zover. Om het monument heen zijn diverse uitspraken van King in muren gegraveerd. Het is een plek om te overdenken en waar de echte fotografieliefhebbers mooie plaatjes kunnen schieten, zeker met het Washington Monument op de achtergrond. Bij het memorial is een winkeltje waar boeken en andere memorabilia van King zijn te verkrijgen.

2. World War II Monument

World War II MemorialPresident Bush opende in mei 2004 het World War II Monument op de National Mall. In 1993 werd het idee hiervoor door het congres geloodst en het resultaat mag er zijn. Het monument bestaat uit 56 pilaren die in een cirkel rond een plein staan opgesteld. In het midden van het plein is water met een grote fontein. Het memorial is gebouwd tussen het Lincoln Memorial en het Washington Monument. Het monument herdenkt alle Amerikanen die tijdens de Tweede Wereldoorlog overzees en in eigen land hebben gediend. Het fraaie memorial wordt met name tijdens de warme zomermaanden door Amerikanen en toeristen vaak gebruikt om te pootjebaden. Dat gebeurt echter wel op een respectvolle wijze.

3. Pentagon

Pentagon, het Amerikaanse ministerie van DefensieHet Amerikaanse ministerie van Defensie was de voorbije decennia niet zelden het epicentrum van de wereld. Op 11 september 2001 werd het gebouw door een vliegtuig getroffen – hoewel complotdenkers er van overtuigd zijn dat het Pentagon door iets anders is geraakt (lees daarvoor dit verhaal) – en was het alarmfase 1. Het gebouw is streng beveiligd, ook in de directe omgeving. Toen ik er een foto maakte, kwam er direct een beveiliger naar me toe die mij verordonneerde de foto van mijn camera te wissen. Tours zijn mogelijk, al moeten die wel ruim van tevoren worden aangevraagd. Naast het Pentagon is een memorial die de slachtoffers van die fatale elfde september herdenkt.

4. Arlington National Cemetary

Arlington National Cemetary van bovenafDeze nationale begraafplaats ligt weliswaar niet midden in de stad, maar wel pal ernaast. Fanatieke wandelaars zouden vanaf het Lincoln Memorial naar Arlington National Cemetary kunnen wandelen. Ik heb het zelf ook een keer gedaan. Dat is bijna één rechte weg, maar in de zomer (als de temperaturen nogal kunnen oplopen) is het pittig. Bekijk op Arlington eens de wisseling van de wacht (aanrader), bezoek bij de ingang het visitors center en vergeet vooral geen bezoekje te brengen aan de laatste rustplaats van president John F. Kennedy en zijn broers Robert en Ted, die op een steenworp afstand liggen begraven.

5. National Museum of American History
American History Museum

Gelegen aan de National Mall is een bezoek aan dit museum een ware must voor de liefhebber van Amerikaanse geschiedenis. De hele historie van het land komt voorbij; van de ontstaansgeschiedenis tot de samenstelling van de Amerikaanse vlag, van het probleem met de burgerrechten tot aan presidentsverkiezingen. Mocht u net op een regenachtige dag in Amerika’s hoofdstad zijn – die kans is in de zomer overigens vrij klein – dan kunt u moeiteloos de hele dag door het National Museum of American History lopen, zonder dat u zich verveelt. En net als met de meeste musea in Washington DC is ook deze gratis.

Lekker eten in Washington DC

Restaurant La Tasca in Washington DCEén van mijn favoriete restaurants in Washington DC is het Spaanse tapasrestaurant La Tasca. Heerlijk eten voor betaalbare prijzen aan 722 7th Street NW. Het bedienend personeel is erg vriendelijk, de sfeer is er aangenaam en het eten smaakt prima. Bovendien ligt het aan een gezellige straat, midden in de hoofdstad. Kortom, het proberen waard.

 

 


stanStan Bos (1982) bezocht alle 50 staten en herinnert zich zijn kennismaking met Amerika nog goed. “Je bent nog geen 21, dus geen alcohol voor jou, zei de douanier op Newark Airport. Eenmaal tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en na de eerste zenuwachtige dag, dacht ik: dit is mijn land! Amerika is een topland met topmensen! Vanwege de ruimte, afwisseling, natuur, steden en het toeren in de auto.” Stan heeft nog lang geen genoeg van Amerika. “Ik wil nog meer zien van staten waar ik al ben geweest en als correspondent een presidentsverkiezing verslaan.” Zijn drie favoriete staten: Oregon, Utah en Maine (“al is de keuze best lastig”). Favoriete plek: de National Mall in Washington DC. @StanSchrijft

Bekijk reacties (6)
  • Washington is een fantastische stad om er bezienswaardigheden te bezoeken. Vooral “The Mall” en er rondom heen is zeer indrukwekkend. Ook het autorijden is er prettig en niet gehaast. Het is een relaxte
    stad met erg veel leuke dingen om te bezoeken……….De musea rondom the mall zijn stuk voor stuk de moeite waard ,en vooral het ruimtevaartmuseum is erg mooi. Hotels zijn er aan de dure kant ,maar dat kan ook niet anders als in een wereldstad. In College park of Alexandria ,iets buiten het centrum is het er prettig toeven. Ik ben er zelf al meer dan 10 maal geweest ,en sta steeds weer voor verrassingen.
    Bezoek het Witte huis ,en de monumenten ,en Arlington. Vaste aanraders voor een meerdaagse trip.
    Martin Kamphuis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven