Nu aan het lezen
Welkom in de 51ste staat van Amerika
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Welkom in de 51ste staat van Amerika

Gastschrijver

Het zijn de meest opzienbarende presidentsverkiezingen ooit, en Nederlanders zijn van alle ins en outs op de hoogte. Dat wij over nog geen vijf maanden zelf naar de stembus mogen lijkt nauwelijks iemand te interesseren. Die real life versie van de hitserie House of Cards is pas echt het volgen waard. Hieronder een interactieve storymap met de komende dagen verse reportages van onze gastschrijver Thom Schelstraete. Nu als eerste: welkom in de 51ste staat van Amerika.

Welkom in de 51ste staat van Amerika

Maar waarom volgen wij, misschien nog wel meer dan de Amerikanen zelf,  elke (mis)stap die de kandidaten zetten op de voet? En doet Amerika, ondanks dat wij nog zo naar dat land opkijken, er nog wel toe? Tijdens mijn stage bij RTL Nieuws in New York (november ’15 – februari ’16) volgde ik de voorverkiezingen vanzelfsprekend op de voet. Maar ondanks dat ik een enorme fascinatie voor het prachtige land heb, lijkt de hype rond de verkiezingen van 2016 wel erg ver te gaan.

Lees hier het laatste nieuws over de knotsgekke verkiezingsstrijd tussen Clinton en Trump!

Om er achter te komen waarom wij zo gefascineerd zijn door de VS reisde ik de afgelopen weken door het land.

Nieuwe Amerikaanse fastfoodketens, een volledige American Football-competitie en zelfs een originele diner uit 1941. Het is nog maar een kwestie van tijd voordat ook wij over de volgende president beslissen, want Nederland zou net zo goed de 51ste staat van Amerika genoemd kunnen worden.

Via onderstaande Storymap navigeer je tussen de videoreportage’s die ik voor deze reisserie maakte. Klik op Start Exploring en de reis door de 51e staat van Amerika begint!

Op volledig scherm bekijken? Klik hier.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven