Nu aan het lezen
Wildlife in Amerika spotten: 10 toplocaties!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Wildlife in Amerika spotten: 10 toplocaties!

Wildlife in Amerika kan die schitterende reis van jou net even wat specialer maken. Het zien van een beer, alligator of walvis in het echt, in hun natuurlijke habitat, maakt indruk. Onze gastschrijfster Gonneke Karel, die al veel van de VS gezien heeft, stelde een top 10 samen van beste locaties om Wildlife te spotten. Doe er je voordeel mee, maar wees altijd voorzichtig!

Wildlife in Amerika spotten: 10 toplocaties!

10. Northern Cardinals in Palo Duro Canyon State Park – Texas

In 2012 bracht ik een onverwacht bezoek aan dit park. Op onze camperreis over Route 66 namen we een afslag even iets naar het zuiden voor dit park. Een jaar eerder waren we ook al in de buurt, maar lukte het ons niet om te gaan kijken. Wat een spijt hadden we toen! Zeker toen we later een parkranger spraken die zei dat we daar vogels kunnen zien die je weinig tegenkomt in Amerika. Een jaar later slaagden we in onze missie: we zagen de Northern Cardinal. Het vogeltje, dat symbool staat voor de Amerikaanse Kerst, is in het echt net zo mooi rood.

Wildlife in Amerika: 10 toplocaties om wilde dieren te spotten!

9. Alligators in Everglades National Park – Florida

Een spannend tochtje met een propellorboot door de wateren van de Everglades. Ik zag die reis maar één alligator, maar zo dichtbij dat ik er ook gelijk genoeg van had. Op de boot werd al gegrapt dat alligators het liefst van ‘Dutch meat’ houden. Achteraf natuurlijk een bijzonder verhaal, maar peentjes zweet zijn er wel even weggeveegd.

8. Black Squirrels nabij de Niagra Falls – New York

Nog nooit had ik gehoord van een zwarte eekhoorn. Plots iets zwarts in de boom. Was dat een kat? Behoorlijk groot, dus het moest wel zoiets zijn. Tot ik beter keek en dacht dat het wel een eekhoorn moest zijn met zo’n dikke staart. Google erbij of het wel klopt en inderdaad, de zwarte eekhoorn komt voor in Noordoost Amerika en Canada.

7. Coyotes in Yosemite – Californië

In de maand december kwam ik in de sneeuw in Yosemite terecht. In de vallei is er dan geen eten meer te vinden, dus de coyotes trekken naar Yosemite village. Ineens zag ik er een coyote langs de weg bedelen om eten. Helaas is dat niet goed voor ze, dus met pijn in mijn hart reed ik door.

6. Mooses in White Mountains – New Hampshire

De Kancamagus Highway in de White Mountains is een geweldige weg door de bergen. De kans is zeer groot dat je hier elanden (of mooses) tegenkomt. Enorme dieren, vriendelijk voor hun omgeving, mits je op afstand blijft. Ik had mazzel dat we een jong konden spotten, niet ver van deze weg vandaan. Wij waren er half mei, de tijd van het jaar dat er net jongen zijn en weinig toeristen. De perfecte combi.

5. Humpback Whales in de wateren rondom Cape Cod – Massachusetts

Je kunt overal langs de kust een toer boeken, in elke plaats zit onderhand wel een maatschappij. Zelf gingen we vanuit Plymouth, waar ik eerst een bezoek bracht aan de Mayflower. De boot waarmee de pelgrims aankwamen in Amerika. Prachtig weer, een rustige zee, net in de periode dat de walvissen langs dit gebied trekken, eind mei. Beter kun je niet hebben. De ene na de andere walvis kwam boven. Op de terugweg naar de haven kwamen we als klap op de vuurpijl nog twee haaien tegen.

4. Sealions in de San Francisco Bay – California

Mijn eerste keer in San Francisco was onze huwelijksreis, nog nooit in zo’n leuke stad geweest. Wel langs de kust al diverse zeeleeuwen gezien, maar hier zie je ze het beste. De zeeleeuwen blijven hier het hele jaar door, terwijl hun soortgenoten langs de westkust van Amerika trekken. Er liggen speciaal houten vlonders in de haven van Pier 39 waar ze op kunnen rusten. Je hoort al van ver dat je de goede kant op gaat. Op de pier staat een mooie bronzen beeld van deze dieren.

3. Burros in Custer State Park – South Dakota

Wilde ezels, ook wel burros genoemd. Ze zijn gewend aan mensen en komen dus ook geregeld dichtbij je. Zo stak er één zijn hoofd in onze auto om een appel te kunnen pakken. In Custer worden de ezels door de rangers bijgevoerd, net als de bizons in het park. Je kunt dus vragen aan hen wanneer ze waar gaan voeren, dan heb je gelijk de mooiste foto’s. Ook in Oatman, Arizona lopen ze rond. Mocht je Route 66 gaan doen, dan is een kleine omweg hier naartoe ook zeker de moeite waard.

2. Bizons in Yellowstone National Park – Wyoming

Dit is één van mijn reizen geweest met de meeste wildlife in Amerika tot nu toe. Op vorige reizen zag ik altijd wel beesten, maar niet zoveel. Vooral zoveel bizons is onvoorstelbaar. Je hoeft niet echt je best te doen om ze te vinden in Yellowstone. Overal lopen wel kuddes en het mooie is: ze hebben overal lak aan. Ze lopen zo door het verkeer, door een rivier of over vlaktes met geisers.

1. American eagle – Washington (State)

Het symbool voor Amerika, de adelaar. Ik kwam ze voor het eerst tegen in Yellowstone, maar toen waren ze te ver weg en voor ik mijn fototoestel had ingesteld, waren ze alweer weg. Pech dus en de rest van mijn reis zag ik ze niet meer. Ik had de moed al opgegeven, totdat ik er plotseling één zag die vis aan het vangen was vanuit de bomen rondom de rivier. Een snoekduik vanuit een boom zo de rivier in en ze hebben een vis. Een geweldig spektakel om te zien!

 Wildlife in Amerika


motorroutesGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (2)
  • Hallo
    Bij Yellowstone zeg je ‘Dit is één van mijn reizen geweest met de meeste wildlife in Amerika tot nu toe’
    Zou je mij aub kunnen laten weten wat je etappes waren tijdens die reis
    Groetjes Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven