Nu aan het lezen
Williamsburg, Brooklyn – Buurt in beeld
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Williamsburg, Brooklyn – Buurt in beeld

williamsburg

Het leven in het trendy Williamsburg speelt zich af tegen de achtergrond van een industrieel decor. De geslaagde mix van oud en nieuw zorgt voor een creatieve vibe en innovatieve initiatieven. Williamsburg is dan ook een van de meest populaire buurten in Brooklyn en misschien wel één van de hipste van heel New York. Er is een levendige kunst- en muziekscene en een zeer uitgebreide keuze aan café’s, bars, restaurants en koffieshops. Silvie Bonne neemt je aan de hand van haar bijzondere foto’s mee door deze te gekke buurt! 

Brooklyn’s foodiest neighbourhood

Deze buurt wordt ook wel ‘Brooklyn’s foodiest neighborhood’ genoemd en Smorgasburg verdient dus zeker een plaats in deze wijk. Smorgasbord is Brooklyn’s weekend foodie-Mekka. In het East River State park kan je elke zaterdag ongeveer 100 verschillende verkopers terugvinden die de laatste trends en de New Yorkse Klassiekers aanbieden in dit wekelijkse openluchtfoodfestival (van 1 mei tot 31 oktober). Als je iets hebt kunnen kiezen uit de grote keuze aan fancy drankjes en bijzondere gerechten kan je er van genieten op de oever van de East River, met uitzicht op de Manhattan skyline. De perfecte plaats voor foodstagrammers! 😉

Mister Dips

williamsburg
smorgasburg spaghetti donut

Een andere zomerklassieker is ‘Mister Dips’ (midden april tot eind oktober). Rond het bijzondere gebouw van het Williams Vale Hotel is er een ietwat verborgen parkje dat je kan bereiken via een trap op de hoek van N 12th street met Wythe Avenue. Wanneer je boven bent, heb je een wijds zicht over Williamsburg en de bijzondere architectuur van het Williams Vale Hotel. In dit bovengronds park staat de Mister Dips-airstream geparkeerd. Mister Dips is de foodtruck van dezelfde mensen achter de chique en populaire Williams Vale bar en -restaurant, maar is wat budgetvriendelijker. Op het menu: extra fotogenieke soft serve cups & cones (uiteraard met dip) en eenvoudige hamburgers met retro ‘waffle fries’ (met of zonder kaas).

[tekst gaat door onder de foto]
williamsburg
Mister Dips

Bedford Avenue

Van Smorgasburg en Mister Dips wandel je in een paar minuten naar Bedford Avenue, waar je op bijna elke hoek een knappe street art mural tegenkomt. Zelfs de straat wordt niet gespaard, letterlijk ‘street art’ dus. Je kan het werk terugvinden van enkele internationale iconen zoals Kobra, Jorit, Paul Richard, Brolga, Ricardo Gonzalez, Woodzart , Naveen Shakil, Mike Makatron…

Lees hier ons artikel over de enorm gave murals van Eduardo Kobra!

[tekst gaat door onder de foto]
williamsburg
Kobra mural ‘fight for street art’

Domino Park

williamsburg
De oude Domino fabriek. Wie ziet redacteur Kenny?!

Sinds deze zomer kan je ook terecht in het Domino Park. Op de site van de voormalige Domino Suikerfabriek werd een prachtig 2,2 hectare groot openbaar park aangelegd. De fabriek sloot zijn deuren voorgoed in 2004 en het duurde tot 2018 voor het publiek toegang kreeg tot de kwart mijl (400 meter) lange esplanade langs de waterkant van Williamsburg, aan de oever van de East River.

Het ontwerp van het park is een eerbetoon aan de voormalige fabriek. Oude machines worden als kunstwerken tentoongesteld. Twee reusachtige hijskranen zijn onderdeel van een verhoogd wandelpad en vier enorme siroop-tanks scheiden de bloemenvelden van de sportvelden. De ‘Artifact Walk’ informeert bezoekers over de geschiedenis van deze plaats. Het park speelt perfect in op de hippe en creatieve bewoners van Williamsburg. Het is dan ook geen wonder dat het, zeker tijdens het weekend, druk wordt bezocht.

Glass House

Naast het Domino Park kan je de ‘North Brooklyn Farms’ terugvinden. Deze organisatie hervormt ongebruikt land naar een openbare groene ruimte, met duurzaam geteelde producten. De ‘farm’ is vrij toegankelijk en je kan er, naast het weelderige groen, ook het prachtige ‘Glass House’ van de Brooklynse kunstenaar Tom Fruin bewonderen.

[tekst gaat door onder de foto]
williamsburg
Glass House van Tom Fruin met de Williamsburg Bridge op de achtergrond

Williamsburg Bridge

Via de Williamsburg Bridge kan je van Brooklyn naar Manhattan wandelen. Het voetgangerspad start op Bedford Avenue, tussen S 5th Street en S 6th Street.

Elke New Yorkse brug heeft een eigen persoonlijkheid en niet in het minst de Williamsburg Bridge. De brug oogt behoorlijk stoer door de graffiti en tags, maar is tegelijk zeer ‘schattig’ dankzij het roze ijzerwerk. De brug is 2.227 meter lang en wandelen van Williamsburg naar Manhattan neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. Daar deze brug heel wat minder iconisch is dan de Brooklyn Bridge, zijn hier ook heel wat minder toeristen.

Wandelen of fietsen over een roze brug… daar kan je alleen maar vrolijk van worden! Bovendien krijg je er een uniek uitzicht bovenop én is de brug bijzonder fotogeniek. Ideaal voor een fotoshoot! 😉

[tekst gaat door onder de foto]
williamsburg
Fietser op de Williamsburg Bridge

Tip: Art Pigeon

Via de website en (gratis) app ‘Art Pigeon’ kan je alle public art in NYC op een handige kaart terugvinden. Mijn favorieten uit Williamsburg staan in dit Art Pigeon lijstje.

Meer Williamsburg:

Bekijk alle schitterende foto’s (waarvan een aantal met onze redacteur Kenny, die in november ’18 samen met Silvie op pad ging door Williamsburg) van Silvie uit Williamsburg in deze slideshow:


williamsburgSilvie Bonne (1977) is een Belgische fotografe die sinds de zomer van 2017 met haar man en tienerzoon in New York City woont en werkt. Ze woonden een tijdje in the middle of the rumble; ‘Hells Kitchen’ in Manhattan. Momenteel hebben ze hun stek gevonden in Long Island City waar ze elke dag opnieuw betoverd worden door de schitterende New York City skyline. Silvie schreef het boek ‘NYC Guide for Instagrammers’, een gids met 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere ‘Instagrammable’ spots in NYC. Daarnaast kan je bij Silvie terecht voor een ‘NYC Photo Shoot Walk’, een fotoreportage tijdens een wandeling in een fotogenieke buurt, incl. tips over waar je zelf dat net iets andere beeld kan maken.
Je kan ‘Silvie’s avonturen in The Big City’ volgen via Instagram, Facebook of haar Blog en vanaf nu ook op USA365.nl.

Alle beelden in dit artikel zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven