Nu aan het lezen
Zion National Park: een prachtige fotoreportage
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Zion National Park: een prachtige fotoreportage

Gastschrijver Marcel Wagenaar is een professioneel fotograaf die onder andere werkt voor het AD. Hij maakte al meerdere mooie fotoreportages voor onze website. Vandaag: Zion National Park in Utah!

Zion National Park: een prachtige fotoreportage

Wie door het zuidwesten van Amerika reist, wordt overspoeld met mooie natuur en bruisende steden. Utah, de staat die bekendstaat om zijn rode rotspartijen, is een voltreffer. Er is veel te kiezen, zoals Bryce Canyon. Wie hier is geweest, komt vaak uit bij het groene Zion National Park. De Zion Canyon Scenic Drive laat je genieten van de diep rode weg die je meevoert in tunnels en bochten waarbij gelukkig een maximumsnelheid is.

01In Zion mag je de auto parkeren op één van de grote parkeerplaatsen. Wij troffen daar gelijk een grote groep herten aan, die gewend zijn geraakt aan de mensen die eten bij zich hebben.

02Bij het bezoekerscentrum hangen borden met welke wandelingen je die dag kunt maken. Zion staat bekend als een flash flood area (stortvloedgebied), dus het is goed om van tevoren de weersverwachtingen te bekijken. Dit park is een Utopia voor hikers. Lees hier onze reportage over de gevaarlijkste hikes in de VS. Vergis je niet in de term ‘moderate’. Je zit boven zeeniveau en voor ons als Nederlanders is dat toch wennen aan de andere lucht en zuurstofgehalte. Een shuttlebus rijdt langs de acht stops, elke 5-10 minuten komt er een langs.

04

Wij lieten ons verleiden tot de Angels Landing Trail. Een pittige klim met veel bochten. Neem per persoon een liter water mee en geschikte kleding tegen de kou en regen, want Zion kan je verrassen. Na vele bochten kom je in een met schaduw gevuld ravijn. Even weer op ademkomen en dan volgen de 21 Walters Wiggles; haarspeldbochten. Het uitzicht is adembenemend.

09Voor de echte durfals is er het laatste stuk naar de top die je voorzichtig moet doen, omdat je een val naar beneden niet zal overleven. USA365.nl liep dat beruchte laatste stuk en schreef daarover dit verhaal.

05

11
Op de top zagen wij heel donkere wolken aankomen, dus zijn wij redelijk snel naar beneden gelopen. Je denkt dat dat gemakkelijk is, maar het afremmen op de steile hellingen vraagt veel van je beenspieren.

Zion National Park: een fotoreportage

Stitched Panorama

In Zion Lodge kun je jezelf trakteren op een goede lunch en een toiletbezoek. Weeping Rock is een simpele hike. Het water dat als een mist over het plateau hangt, zorgt ervoor dat allerlei planten en mossen op de wanden groeien. Wilde kalkoenen lopen daar wat te scharrelen. Een Mountain Lion hebben wij er niet gezien, maar die schijnen daar ook te wonen. Wij maakten ooit mee dat helikopters daar het afval van de hikers kwamen ophalen. Een magnifiek gezicht, maar voor je veiligheid waren wel bepaalde wandelingen gesloten.

10

08Afkoelen in de Virgin River is een zalig dessert in dit groene park.

03

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven