Nu aan het lezen
Pentagon UFO video’s en rapport officieel vrijgegeven
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Pentagon UFO video’s en rapport officieel vrijgegeven

Een UFO, waargenomen door twee Amerikaanse marine piloten in 2004

Is het een vliegtuig? Nee! Is het een UFO? Nee! Het zijn UAP’s, Unidentified Aerial Phenomenons, de nieuwe term voor UFO’s. Gisteren werd het langverwachte rapport rond 144 observaties ingediend bij het Amerikaanse Congres en vrijgegeven voor het grote publiek. Het rapport werd gepubliceerd door het kabinet van de directeur van de Nationale inlichtingendiensten. 

Sinds 2004 heeft de Amerikaanse defensie namelijk 144 niet geïdentificeerde luchtfenomenen waargenomen. De eerder vrijgegeven videobeelden, zijn door de Amerikaanse media sindsdien aangeduid als de ‘Pentagon UFO videos’.

Het document omschrijft verschillende UAP’s, of in de volksmond UFO’s, waarvan al eerder verschillende beelden zijn vrijgegeven. Het gaat om videobeelden die werden opgenomen door piloten van de Amerikaanse marine vanuit hun F16’s en F35’s. Op deze beelden is te zien hoe een vliegend ‘toestel’ voor de Amerikaanse kust, abnormale en ongekende manoeuvres maken en van snelheid accelereren zonder enige aandrijving. 

Zijn de aliens ons komen opzoeken?

Tijdens de persbriefing beantwoordde een regeringsmedewerker dat de taakgroep van het rapport niet verantwoordelijk was voor het beantwoorden van de vraag of buitenaards leven onze planeet bezocht heeft. Van de 144 UAP’s zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat dit om buitenaardse activiteiten gaat. Mogelijk gaat het om deze 5 soorten objecten:

1. Zwevende ‘rommel’

2. Natuurlijke atmosferische fenomenen

3. Ontwikkeling en toestellen van nieuwe Amerikaanse defensie programma’s

4. Objecten van buitenlandse overheden, zoals bijvoorbeeld China of Rusland

5. ‘Andere’ 

Hoewel slechts één observatie toegewezen kan worden als ‘zwevende rommel’ blijven de 143 andere gevallen onbeantwoord, zelfs niet toe te schrijven aan de andere 4 mogelijkheden. Het rapport omschrijft de UAP’s mogelijk als technische fouten van de F16’s / F35’s. Zoals een sensorfout, spoofing of verkeerde waarneming. De videobeelden echter, zijn onverklaarbaar. De ‘taskforce’ verklaarde bovendien dat er onvoldoende data beschikbaar is om de 143 overige gevallen te verklaren.

Veiligheid in het gedrang

Volgens de taskforce vormen de UAP’s een groot gevaar voor de Amerikaanse veiligheid. Hierbij verwijzen ze duidelijk naar de mogelijkheden van nieuwe defensieprogramma’s van buitenlandse grootmachten. De taskforce van de marine lijkt in het rapport vooral lijkt te wijzen richting buitenlandse overheden, zoals Chinese of Russische spionage programma’s, om paniek te voorkomen. Het blijft echter onverklaarbaar hoe een object in luttele seconden van 24km hoogte, plots naar 6km zakt om te blijven ‘hooveren’ boven de oceaan en vervolgens met ongekende snelheid wegschiet, een snelheid die geen enkel ‘aards’ object kan behalen.

UFO waarnemingen door piloten

Het object in de videobeelden van 14 november 2004, die bekend staan als de ‘Pentagon UFO video’s’ , werden door twee verschillende piloten waargenomen. Er bestaat een theorie dat het gaat om nieuwe, geheime Amerikaanse technologie, die werd uitgeprobeerd op de ‘eigen’ piloten van de marine. Als dat daadwerkelijk het geval is, zullen we dat mogelijk nooit te weten komen.

Nieuwe inlichtingenwet

Dankzij een nieuwe inlichtingenwet uit 2020, die werd ondertekend door toenmalig president Donald Trump, is dit rapport vrijgegeven aan het Amerikaanse Congres. De Republikeinse senator Marco Rubio speelde hierin een belangrijke rol. Met het rapport wilde hij de mannen en vrouwen van de Amerikaanse defensie, die jarenlang belachelijk gemaakt zijn om hun waarnemingen, verdedigen. 

Rosswell en Area51

Tot nu toe soreken de gebeurtenissen in Rosswell nog altijd het meest tot de verbeelding. Het vrijgeven van de nieuwe video’s uit 2004 en het rapport van de Amerikaanse marine versterkt de gedachte van het publiek dat er wel degelijk sprake is van een 👽 buitenaards bezoekje aan de aarde.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven