Nu aan het lezen
#NeverForget 9/11: Documentaires
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

#NeverForget 9/11: Documentaires

9/11 WTC Memorial Lights

Twintig jaar na de gruwelijke aanslagen op de Twin Towers in New York City staat deze dag nog altijd in onze ziel gegriefd. Je weet nog steeds waar je was toen je de verschrikkelijke beelden live op tv zag. Onwerkelijk. Was dit écht? Het leek wel een real life Hollywood-film. Als Amerika fans en in bijzonder New York fans, sta je hier als redactie elk jaar opnieuw bij stil. Al 20 jaar lang. Met een nieuwe reeks documentaires over de aanslagen, is er zelfs na 20 jaar, nog steeds veel nieuwe informatie. In dit artikel delen wij de kijktips van nieuwe 9/11 documentaires op televisie en streaming.

9/11 Documentaires op televisie en streamingdiensten

No Responders Left Behind
Foto: © Discovery Channel

No Responders Left Behind

Discovery Channel & Discovery+

Activist en 9/11-hulpverlener John Feal, komiek Jon Stewart en brandweerman Ray Pfeifer roepen het Congres op om het compensatiefonds voor zieke 9/11-hulpverleners te verlengen.

One Day in America
Foto: © National Geographic

9/11: One Day in America

National Geographic Channel

Een indrukwekkende vijfdelige documentaire in samenwerking met het 9/11 Memorial Museum.

9/11 Inside the president's War Room
Foto: © BBC & Apple TV+

9/11: Inside the President’s War Room

BBC & Apple TV+

In deze nieuwe documentaire volg je de 12 uur na de aanslagen op het World Trade Center vanuit onder andere het perspectief van President George W. Bush.

Turning Point: 9/11 and the War on Terror
Foto: © Netflix

Turning Point: 9/11 and the War on Terror

Netflix

Deze vijfdelige serie brengt de terreuraanslagen van 9/11 onverbloemd in beeld, van Al Qaeda’s opkomst in de jaren 80 tot de reactie van Amerika in binnen- en buitenland.

The Women of 9/11
Foto: © Disney+

The Women of 9/11

Disney+

Van de heroïsche hulpverleners en werkers die alles op het spel gezet hebben bij gevaarlijk werk op ground zero tot de verrassende overlevenden, waaronder Genelle Guzman-McMillan, de laatste die levend uit het puin van World Trace Center gehaald is na 27 uur.

 

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven