Nu aan het lezen
Filmlocaties uit horrorfilms
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Filmlocaties uit horrorfilms

Redactie USA365
Filmlocaties uit horrorfilms

Je engste nachtmerrie werkelijkheid laten worden? Bezoek dan de horror locaties uit deze films die werden opgenomen in Amerika. Stuk voor stuk locaties waar nog steeds griezelige waarnemingen gedaan worden. Of locaties die nog steeds geassocieerd worden met hun filmverleden. Durf jij het aan?

Stanley Hotel – Estes Park in Colorado
The Shining – Stephen King

Het beroemde Stanley Hotel in Colorado inspireerde Stephen King voor het maken van The Shining. Hoewel de buitenshots werden gedaan bij de Timberland Lodge in Oregon, was het wel de inspiratie voor The Shining. In het hotel zijn vele spookwaarnemingen en mysterieuze pianomuziek. Het Stanley Hotel biedt tegenwoordig nachtelijke spooktochten en paranormale consulten aan.
Adres: 333 E Wonderview Ave, Estes Park

 

Trappen in Georgetown Washington D.C
The Exorcist – William Friedkin

De beruchte trappen uit de Exorcist film liggen in de wijk Georgetown in Washington D.C. Op deze plek stierf pater Damien Karras in de film. De trappen zijn inmiddels een trekpleister geworden in Washington en vind je verborgen aan de kant van een slijterij langs de rivier.
Adres: Prospect Street NW, net voorbij 36th Street

The Dakota – New York
Rosemary’s Baby – Roman Polanski

The Dakota staat vooral bekend om de plek waar John Lennon werd vermoord. Wat minder mensen weten, is dat het ook de plek is waar Rosemary’s Baby opgenomen werd. Het diende als de buitenkant voor de plek waar de personages in Rosemary’s Baby wonen: The Bramford. De stijl van architectuur dat gebruikt is, geeft een soort louche vibe.
Adres: 1 W 72nd St, New York

Germantown – Maryland & Seneca Creek State Park
The Blair Witch Project – Daniel Myrick

The Blair Witch Project werd overal in het Seneca Creek State Park opgenomen, een uurtje buiten Baltimore. Hier vind je het grootste deel van de locaties waar de film werd opgenomen. In de oktobermaand kun je mee met een Blair Witch tour door het park. Een andere plek waar je veel locaties vindt, is het Black Rock Mill in Germantown. Ga vooral dus niet zelf in het donker op pad. Niets is enger dan rondzwerven in een donker bos en daar is deze geschikt voor.

Chicago – Illinois
Child’s Play – Tom Holland

De buitenopnames van Child’s Play werden opgenomen bij de Brewster Building Appartementen in Chicago. Het gebouw waar de griezelige pop Chucky kwam te wonen nadat kleine Andy een pop kreeg. Hij terroriseerde Andy en zijn moeder in de film. Gelukkig woont de pop er niet meer, het appartement staat er nog wel, maar de huidige bewoners willen niet meer aan de film herinnerd worden.
Adres: 2800 N Pine Grove avenue

Whidbey Island – Washington
The Ring – Gore Verbinski

De locatie uit de film The Ring is het kleine eiland net ten noorden van Seattle. Het eiland in de film wordt omgedoopt tot Moesko Island, maar is nog steeds goed te bezoeken en je hebt een goede horrorachtige The Ring ervaring wanneer de mist over het eiland trekt.

Bastrop – Texas
The Texas Chainsaw Massacre – Tobe Hooper

The Texas Chainsaw Massacre is geïnspireerd op de misdaden van moordenaar Ed Gein. Gein droeg net als in Leatherface in de film de huid van mensen. Verder is het verhaal van de The Texas Chainsaw Massacre fictief. Het tankstation uit The Texas Chainsaw Massacre is tegenwoordig heropend als levend eerbetoon aan de film. Het is omgetoverd tot een barbecue restaurants waar je kunt eten.

Phoenix- Arizona
Psycho -Alfred Hitchcock

Het Jefferson Hotel diende als decor voor de openingsscene van Psycho zodat de kijkers doorhadden dat de film zich afspeelde in Phoenix. Het gebouw diende als opname van het hotel waar Marion Crane en Sam Loomis in het begin verbleven. Na de opnames werd het de thuisbasis voor The Phoenix Police Museum. Het werd in 2016 verkocht om er appartementen van te maken. Best een rare keuze als je bedenkt hoeveel mensen er in Psycho vermoord zijn in het Jefferson Hotel.
Adres: 1915 Barrister Building Phoenix

The Amityville  – New York
The Amityville Horror – Stuart Rosenberg

Het enge huis op 112 Ocean Avenue is de inspiratie voor The Amityville Horror. De film is gebaseerd op de familie Lutz die het huis kochten nadat er eerder een massamoord gepleegd. Tegenwoordig is het nog steeds de vraag of het er af en toe spookt.
Adres: 112 Ocean Avenue

Sonoma – Californië
Scream – Wes Craven

De Woodsboro High School uit de slasher-film Scream uit 1996 is de locatie waar schooldirecteur Himbry wordt vermoord door ‘ghostface’. De school keert ook terug in de vervolgfilms Scream 2 en 3 en is gelegen in het plaatsje ‘Sonoma’ in Californië, waar het gebruikt wordt als ‘community center’… Whats your favorite movie?
Adres: 276 E. Napa St. Sonoma

 

Pasadena – Californië
Halloween – John Carpenter

Dit huis in de film Halloween was de plek waar Michael Myers zijn zus vermoorde. Hij wordt opgesloten in een inrichting, maar ontsnapt 15 jaar later. In 1987 lag in de planning om te sloten, maar werd het verplaatst naar Mission Street en is het een historisch monument in Californië.
Adres: 709 Meridian Ave.; South Pasadena -originele locatie & 1000 Mission St.; South Pasadena huidige locatie

Lees meer: Alles wat je moet weten over Halloween in Amerika

 

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven