Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

De inauguratie van Biden

Lady Gaga zingt het volkslied tijdens de inauguratie van president Biden

Optredens van Lady Gaga, Justin Timberlake en Jon Bon Jovi

De officiële inauguratie ceremonie voor het Capitool is dit jaar kleinschalig en beperkt als gevolg van Corona en de bestorming van het Capitool twee weken geleden.
Een groot deel van de plechtigheden zijn geschrapt. Na de eedaflegging van Joe Biden en Kamala Harris, wordt een speciale anderhalf uur durende televisie uitzending ‘Celebrating America’ uitgezonden met Tom Hanks als gastheer. In dit tv-programma zullen onder andere Jennifer Lopez, Demi Lovato, Jon Bon Jovi en Justin Timberlake optreden. 

Lady Gaga & Justin Timberlake

Het Amerikaanse volkslied wordt door zangeres en actrice Lady Gaga gezongen. Justin Timberlake heeft samen met R&B zanger Ant Clemons, voor de inauguratie een speciaal nummer uitgebracht. Met het nummer ‘Better Days’ hoopt Timberlake Amerika aan te moedigen om te blijven werken aan een betere toekomst.

Virtuele show

De virtuele show wordt direct na de plechtigheden van de inauguratie, live uitgezonden rond 17:00 uur op verschillende televisiezenders. 

Scroll naar boven