Nu aan het lezen
Miami: 5 uitgaanstips voor je strandvakantie
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Miami: 5 uitgaanstips voor je strandvakantie

Miami en het nabijgelegen schiereiland Miami Beach behoeven haast geen uitleg. Zon, zee en strand het hele jaar door maken van deze stad in Florida één van de meest verleidelijke paradijsen op aarde. Maar wat te doen als de zon ondergaat? Wij geven je 5 uitgaanstips voor tijdens de avonduren van je strandvakantie.

Miami: 5 uitgaanstips voor je strandvakantie

1. Ocean Drive

Miami South Beach Art Deco District at Night, FloridaDeze ken je waarschijnlijk wel. Het is dé boulevard op Miami Beach, een straat van ruim een kilometer lang vol met restaurants, hippe bars en discotheken. Vooral ’s avonds zeer de moeite waard vanwege de sfeervolle neonverlichting, live-optredens en volle buitenterrassen. Ocean Drive begint in het zuidelijke puntje bij South Pointe Drive en 1 st. Street, zo’n beetje ter hoogte van Nikki Beach, en loopt door tot 15th Street in het noorden. Aan de oostzijde scheiden een park en het strand je van de Atlantische Oceaan. Aan de westkant vind je het drukke Washington Avenue met vooral veel winkels en hotels. Op nummer 1116, tussen 11th en 12th Street,  staat de villa die de in 1997 vermoorde modekoning Gianni Versace bewoonde.

OD CarOcean Drive is typisch zo’n plek van zien en gezien worden. Een plek van Ferrari’s en Lamborghini’s langs de stoep en Latina’s in nietsverhullende outfits. Een wandeling langs Ocean Drive – trek hier een kwartiertje voor uit – is vermakelijk. Ik liep er in januari 2015 en woonde in één van de barretjes nog een live-optreden bij van een zangeres die met haar band voor heerlijke Zuid-Amerikaanse klanken zorgde. Dat alles onder het genot van een koude Corona en een zacht zeebriesje. Nadeel van lopen over Ocean Drive is dat je om de paar meter wordt aangeschoten door obers en serveersters die je naar binnen willen lokken en je – in mijn geval – in verschillende talen aanspreken. Maar ach, dat hoort er misschien ook wel een beetje bij. O ja, mocht je de beschikking hebben over een huurauto, rijd dan ook een keer over Ocean Drive. Je zult waarschijnlijk stapvoets moeten rijden, maar het is zeker een aanrader. En die muziek hard!

2. Nikki Beach Club

NikkiHoud jij van feesten tot in de vroege uurtjes? En wil je dat in stijl doen? Dan is Nikki Beach Club, bij 1st Street, echt wat voor jou. Overdag kun je hier lekker loungen bij het zwembad/strand, maar elke zondag verandert de plek in een chique nachtclub. Nikki Beach Club staat bekend om zijn strandfeesten. Ik was er op een zondagavond in januari, maar het was er zeker niet rustig. Limo’s en taxi’s met jonge dames en maffiafiguren in pak reden af en aan. We betaalden 20 dollar per persoon (1 drankje inbegrepen) voor de entree en waren vrij snel binnen. In mei 2008 ging dat tijdens het stappen in New York City ietsjes anders.. Het mooie van Nikki Beach is dat je buiten een gigantisch groot loungegedeelte hebt met tafels, bankjes, zitkussens en bedden langs het zwembad. Er lag een kerel te slapen, terwijl het feest binnen op de dansvloer een paar meter verderop vol aan de gang was. Boven troffen we een grote discozaal met ook daar weer de nodige banken en loungesets. De DJ draaide lekkere plaatjes en de sfeer tussen alle feestgangers met verschillende nationaliteiten was prima. Natuurlijk zijn er meer plekken waar je uit je dak kunt gaan, zoals bij Ocean Drive en Little Havana. Zie deze link.

3. Lincoln Road Mall

Lincoln Road MallPer toeval toeval stuitte ik tijdens mijn verblijf in Miami op Lincoln Road Mall, een lange straat tussen 16th en 17th Street die van west naar oost loopt en Meridian Avenue doorkruist. Zeker een aanrader! De combinatie van niet-Amerikaanse restauranten, bars, designwinkels en kunstgalerijen maken het een uniek geheel. Als je er loopt, voelt het eerder alsof je in Europa bent dan in Amerika. Het is een meer dan prima plek om ’s avonds wat te eten, een drankje te doen op een terrasje of gewoon wat te wandelen.

Tip: bezoek de expositie van fotograaf Peter Lik (adres: 701 Lincoln Road Suite B). Je kunt hier gratis naar binnen en genieten van prachtige Amerikaanse landschapsfoto’s. Echt heel mooi. Moe van al dat wandelen? Overweeg dan een bezoekje aan Regal Cinemas South Beach 18 (adres: 1120 Lincoln Road). Ik betaalde 12 dollar voor The Imitation Game. Ik vind het zelf altijd wel wat hebben om in een Amerikaanse bioscoop een film te zien. Het is een prima gelegenheid om te relaxen en na te genieten van al je indrukken eerder op de dag.

4. Little Havana

Little HavanaZo’n 35 procent van de inwoners in Miami heeft een Cubaanse achtergrond; de bijnaam van de stad is niet voor niets ‘Capital of Latin America’. Dat komt door de emigratiegolven uit het verleden, waar wij eerder dit verhaal over schreven. De Cubaanse samenleving zit dus diep geworteld in de stad en dat komt misschien wel het beste tot uiting in de wijk Little Havana, bij Calle Ocho (SW 8th Street), 2 à 3 kilometer ten westen van Downtown Miami. Maak hier in het klein kennis met Cuba en haar tradities. Zo vind je er het Maximo Gomez Park, waar de locals zich vermaken met potjes domino. De plek staat dan ook wel bekend als ‘Domino Park’. In de avonduren kun je je hier met alle uitgaansgelegenheden ook opperbest vermaken. Verblijf je op Miami Beach dan dien je wel even Biscayne Bay over te steken naar het vaste land, maar dat is een niet al te lang ritje.

5.  Coconut Grove

CocoWalkTe vinden op zo’n 2 kilometer ten zuiden van Downtown Miami helemaal aan de oostkant. De wijk is een geliefde filmlocatie en de uitgaansprijzen liggen hier over het algemeen wat lager dan bij hotspots als Ocean Drive en South Beach, en dat maakt het populair onder toeristen en studenten. De CocoWalk, in het hart van de wijk (adres: 3015 Grand Avenue), is de plek waar je tot 22:00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur) kunt winkelen, dineren en genieten van live-entertaintment. Doe hier de interactieve tour. Veel plezier!

Bekijk reacties (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven