Nu aan het lezen
Boekentip: Misdaadroman over roadtrip op Route 66
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Boekentip: Misdaadroman over roadtrip op Route 66

Nog op zoek naar een thriller voor deze zomer op Miami Beach? Dit jaar verscheen van Uitgeverij Boekscout Soest een misdaadroman over een roadtrip op Route 66. Het 184 pagina’s tellende boek ‘Een roadtrip vol misdaad, een nieuw begin op Route 66’, is het auteursdebuut van geboren en getogen Rotterdammer Henny Qualm. 

Boekentip: Misdaadroman over roadtrip op Route 66

Reis vol misdaad

Misdaadroman Route 66‘Carl reed in het donker, de woestijn van Nevada was leeg en verlaten. De koplampen beschenen met hun trillend licht de voortsnellende gele middenstrepen van de weg die leken te willen wegvluchten voor wat er in het donker achter hen lag. In de verte zag Carl twee rode lichtjes langs de weg en iemand die met een zaklantaarn zwaaide, waarschijnlijk een automobilist met pech. Hij remde langzaam af en voelde of zijn pistool nog in de clip onder zijn stoel zat.’

Seks, drugs en misdaad vliegen vrijelijk door deze misdaadroman, waarbij Route 66 de rode draad vormt. Oorlogsveteraan Carl Pedersen neemt het besluit om na de dood van zijn vrouw een roadtrip te gaan maken door Amerika, maar omdat hij bij een overval betrokken raakt, verandert de reis al snel in een nachtmerrie. Ontvoeringen, AK47’s, de FBI, drugskartels; als je van misdaad houdt en affiniteit hebt met de VS, dan kan deze thriller wel eens aan jou zijn besteed.

Achtergrond van het boek 

Schrijver Qualm, de zestig gepasseerd en vader van twee kinderen, maakte in zijn leven vele reizen naar Amerika, waaronder een roadtrip met zijn zoon waarbij ze allebei op een Harley Davidson reden. Zijn reisverslagen werden dermate positief ontvangen bij vrienden, dat hij besloot te gaan schrijven.

‘Puttend uit zijn reizen, rijke fantasie en de vele opgedane ervaringen en belevenissen tijdens zijn leven, is uiteindelijk dit boek tot stand gekomen’, valt te lezen op de achterkant van het boek.

Interesse?

Een roadtrip vol misdaad, een nieuw begin op Route 66 (paperback 16 x 24 cm) is verkrijgbaar via Bol.com voor 20,50 euro. ISBN: 978-94-6389-087-8.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven