Nu aan het lezen
Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!

De euro staat niet al te goed waardoor het shoppen in Amerika minder aantrekkelijk is dan vroeger, maar toch kun je er nog steeds goedkoper en beter je spullen kopen dan in Nederland. Het Amerikaanse koopsysteem werkt anders en met een beetje goed zoeken betaal jij ook maar een paar tientjes voor die nieuwe Nikes! In haar eerste bijdrage geeft Sandra van der Ende ons cruciale tips voor de portemonnee!

Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!

1. Meld je aan!

Misschien wel de allerbelangrijkste tip: meld je aan bij je favoriete winkels. In Amerika hechten ze veel waarde aan subscribers, dus je krijgt waarschijnlijk veel exclusieve aanbiedingen en e-mails met kortingsbonnen. Daardoor kun je goedkoop aan je favoriete dingen komen. Nikes van twintig dollar? Dat kan prima.

Real Estate Porn: foto’s van miljoenenvilla’s in New York!

2. Bezoek outletstores

OutletsWil je vooral groot inslaan en heb je daar extra bagage voor meegenomen? Breng dan een bezoek aan outletstores. Las Vegas kent een aantal grote outletstores, zowel in het noorden als het zuiden van de stad. De outlet in het noorden heeft veel designer- en merkkleding, de outlet in het zuiden is goedkoper. Een goed alternatief is de outlet in Primm, daar vind je een gevarieerd aanbod van verschillende merken. Neem trouwens een zachte tas mee in plaats van een koffer, dan hoef je maar één keer extra bagagekosten te betalen in plaats van twee keer. Een lege tas past immers makkelijk in je koffer.

3. Gebruik coupons

In Amerika is het gebruik van coupons heel normaal. Waar in Nederland bepaalde coupons alleen gelden tegen bepaalde regels ligt dat in Amerika anders. Vaak kun je veel dingen combineren om zo tot de beste korting te komen. In een mall kun je je vaak melden bij een visitor center en dan vragen naar een kortingsboekje met coupons. Soms moet je je dan inschrijven, maar dat kun je vaak van tevoren al vinden op internet. Tip: Google eens naar de naam van de mall die je wilt bezoeken met coupons erachter.

10 attracties in Las Vegas die helemaal GRATIS zijn!

4. Black Friday

Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!Zorg dat je rond Thanksgiving in Amerika bent, want de dag na Thanksgiving begint traditioneel met Black Friday. Sommige winkels openen hun winkels al zeer vroeg in de ochtend omdat dan de uitverkoop begint. Het is het officiële startsein voor de kerstinkopen en kortingen tot negentig procent (!) zijn niet vreemd. Ben je op zoek naar een nieuwe notebook of tablet? Dan kan het lonen om juist deze periode naar Amerika te gaan. Het is een ongelofelijk drukke dag met lange rijen, maar het is het meestal echt waard! Zoek van tevoren op wat je wilt hebben, zodat je op de dag (of in de nacht) zelf de goede keuze maakt.

5. Ga tijdens de sale

De meeste winkels houden begin januari en begin juli grote sale. De eerste sale is in verband met de feestdagen en de tweede sale is om de producten nog net voor de zomer weg te krijgen. Het is dus verstandig om je reis naar Amerika in ieder geval in één van deze periodes te laten vallen; mits je van shoppen houdt natuurlijk! Voor vrouwen geldt dat make-up echt vele malen goedkoper is dan in Nederland, óók de merkproducten!

TEKST: Sandra van der Ende


SandraSandra van der Ende bezocht Amerika vier keer en zette voet in dertien staten. Haar favoriete plek? Racetrack Playa in het snikhete Death Valley. Op de bucketlist staan Yellowstone (vanuit een helikopter), The Deep South en hardlopen door Central Park in New York City. Amerika is een veelzijdig land met jammer genoeg veel vooroordelen. De natuur in het zuidwesten, de oneindige wegen waar je niemand tegenkomt en de horizon lijkt te verdwijnen. Sandra op Twitter: https://twitter.com/sandravdende.

 

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven