Nu aan het lezen
Winter Wonderland: New York City in december
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Winter Wonderland: New York City in december

New York City is één van de meest favoriete bestemmingen voor een citytrip in december. Overal in de Big Apple zijn versieringen en lichtjes te zien die de stad in winterse sferen brengen. Onze nieuwe gastschrijfster Marjolein Linstra was er vlak voor de kerstdagen en deelt met ons waarom jij volgend jaar in de winter naar New York moet!

Winter Wonderland: New York City in december

Sfeer, billboards en verlichting

Empire kerstkleuren_klWat is er nou mooier dan de kerstsfeer proeven in de Big Apple? Hoewel de temperaturen nog totaal niet aanvoelen alsof het winter is, is New York City half december al klaar voor de kerstdag(en). Na aankomst op Penn Station word je al begroet door de speakers van het Leger des Heils. Met de bekende kersthits staan zij geld in te zamelen. Verder is er in Midtown Manhattan nog niet veel te ontdekken qua kerst- of winterse aankleding. De grote billboards rond Penn Station zorgen voor het licht, niet de kerstverlichting. Natuurlijk vind je in de winkeltjes al de nodige artikelen en loopt het personeel met een kerstmuts op, maar voor de betere kerstsfeer moet je toch richting 5th en 6th Avenue.

Vlakbij Penn Station kom je de eerste echte kerstversieringen tegen. Warenhuis Macy’s is versierd zoals Amerikanen dat kunnen. De grote Believe letter staan verlicht op de gevel. In Macy’s is op de achtste verdieping een speciale Santa-afdeling. Hier kun je op de foto met Santa Claus, leuk om met het gezin langs te gaan en de Amerikanen weten het ook zeker tot het einde spannend te houden.

Fifth Avenue en Radio City

Kertsboom Rockefeller_klOp 5th Avenue kom je bij Lord & Taylor weer prachtige etalages tegen en mooie lampjes voor de winkel. In deze straat vind je dan ook winkels waar je allerlei kerstartikelen kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Amerikanen hangen het in hun boom. Keuze genoeg! Bij Rockefeller Center kom je natuurlijk de beroemdste kerstboom van Amerika tegen. Naast de kerstboom is hier ook de bekende schaatsbaan te vinden. Overigens is dit niet de enige locatie waar je kunt schaatsen in de winter, dat kan ook in Bryant Park of Central Park. Vanaf Rockefeller Center kun je de grote lichtshow zien op het warenhuis Saks. Om de 10-15 minuten start hier een prachtige lichtshow.

In The Radio City Music Hall is de jaarlijkse Radio City Christmas Spectacular-voorstelling van The Rockettes aan de gang. Meerdere keren per dag wordt de speciale kerstshow opgevoerd voor toeristen en Amerikaanse gezinnen. Zeer indrukwekkend om te zien hoe precies alle danspasjes uitgevoerd worden.

Naast al deze versieringen heeft Manhattan drie redelijk grote kerstmarkten (op Columbus Circle, Union Square en Bryant Park) waar gezellig gegeten en gedronken kan worden, maar ook geshopt. De lokale ondernemers kunnen hier staan met een stand. Ook hier kun je weer slagen voor de laatste kerstversieringen.

Kerstversiering Radio City Music Hall_kl

Winters Brooklyn – Dyker Heights

Winter Wonderland
Winter Wonderland

Mocht je nog niet genoeg hebben van de winterse versieringen, dan kun je afreizen naar Dyker Heights in Brooklyn. Compleet verzorgde tours gaan richting deze wijk om de kerstversieringen te zien die de bewoners hebben opgehangen. Wanneer je hier rondloopt, heb je het idee dat je in een andere wereld bent beland. Zoveel kerstversieringen zie je in Nederland bijna niet, zeker niet met een DJ erbij die de mensen vermaakt. De straten zijn afgezet door de politie zodat de bezoekers ongehinderd op straat kunnen lopen. Heerlijk genieten van de over-de-top-kerstversieringen in New York! Zeker een aanrader voor iedereen die wel eens wat anders wil zien dan de Nederlandse kerstverlichting.


marjolein_linstraMarjolein Linstra (1987), werkend in de sportwereld, afgestudeerd als filmwetenschapper, heeft een voorliefde voor Amerika. Op dit moment is ze drie keer in de VS geweest, twee keer in New York en een roadtrip in het westen van de VS. Marjolein: ‘Heerlijk om eens de kerstsfeer te proeven in een land waar alles kan. Een land met zowel prachtige steden als natuur, waar de verschillen op één dag zo groot kunnen zijn.’ Twitter: @emlinstra.

 

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven