Nu aan het lezen
Yosemite National Park: schitterende foto’s!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Yosemite National Park: schitterende foto’s!

In 1890 verkreeg Yosemite de status van National Park. Het gebied, meer dan 3000 vierkante kilometer groot, is onderdeel van de Sierra Nevada. Vele bezoekers beperken zich tot de Valley en trekken daar één dag voor uit. Afhankelijk van het seizoen zijn de bruisende watervallen immens groot. Zodra de sneeuw in water verandert, brokkelen rotsblokken af, waardoor je als bezoeker af en toe een sprint moet nemen om jezelf veilig te stellen. Er zijn herten, eekhoorns, vele vogels en zwarte beren die zich verschuilen in de rustige, koelere gedeeltes van het park. Wandelaars hebben genoeg te doen, met verschillende trails qua moeilijkheid. Kortom; een prachtige bestemming. De tweede fotoreportage van Marcel Wagenaar!

Yosemite National Park

Yosemite-National-Park-MapDe Mirror Lake trail is goed te doen. Lopen op het asfalt of wandelen op het zand, met kruisende ruiters op de heen- en terugweg. Wij hebben een gedeelte van de beroemde Mist trail gelopen. Een onderdeel daarvan is Vernall Fall, een grote waterval die moeilijk begaanbaar is omdat de trappen geen leuningen hebben. Omhoog gaat prima, terugkijkend in de diepte is het altijd anders. Voor de minder sportieve mensen is een blik op de Upper en de Lower Fall ook prima te doen. De Valley temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden terwijl op de hogere wegen en paden sneeuw kan liggen. Goede schoenen en laagjes kleding en proviand moet je altijd bij je hebben.

Paradijs voor fotografen

Via de Wawona Road kom je via Mariposa Grove, met zijn sequoias, uit op Glacier Point. Hier overzie je op grote hoogte El Captain en bijna alle watervallen. De hoogst begaanbare pass van Amerika is Tioga Road. In de wintermaanden is gesloten wegens sneeuwval. De beroemde fotograaf Ansel Adams was verliefd op dit extreme park. Een fotostop bij Sentinel Dome is een must see voor fotografen. Aan deze weg liggen vele meren en campings die ver van te voren zijn volgeboekt en het Hetch Hetchy Reservoir; een stuwmeer, dat een bezoek waard is. In en om het park rijden gratis shuttlebussen. Overnachten is goed te doen in het nabijgelegen Mariposa of Oakhurst. Tip: ga je meerdere National Parken bezoeken, koop dan een National Park pass voor 80 dollar.

Stitched Panorama
Waarschijnlijk het mooiste uitzichtpunt in het park, Glacier Point. Bereikbaar via een weg die steeds smaller wordt. Het uitkijkpunt is vanuit Yosemite Vallley bereikbaar via de Glacier Point Road, die normaal gesproken jaarlijks van juni tot oktober geopend is voor verkeer. Het uitzicht is fenomenaal. Probeer er een panoramafoto van te maken, diverse opnames die je later aan elkaar ‘plakt’.

Yosemite - Marcel Wagenaar (2)
Tenaya Lake, een stop langs de Tioga Pass, met prachtige reflecties.

Yosemite - Marcel Wagenaar (3)
Lower Fall, vooral in het voorjaar een spectaculair gezicht door de smeltende sneeuw.

Yosemite - Marcel Wagenaar (4)
Sentinal Dome, een mooi uitzichtpunt aan de Tioga Pass.

Yosemite - Marcel Wagenaar (5)
Yosemite Valley, omringd door granieten muren.

Yosemite - Marcel Wagenaar (6)
Ahwanee Hotel, gelegen in Yosemite Valley, kijk ook binnen even rond!

Yosemite - Marcel Wagenaar (7)
Vernall Fall, onderdeel van de Mist Trail (voor geoefende wandelaars).

Yosemite - Marcel Wagenaar (8)
De beroemde Sequoia’s in Mariposa Grove.

Yosemite - Marcel Wagenaar (9)
Gemaakt in juni 2011, ook dan moet je voorbereid zijn op alle weersomstandigheden.

Genieten van meer mooie natuur op USA365.nl?

[button link=”https://usa365.nl/natuur-in-amerika/”] De 10 mooiste natuurfoto’s op Instagram[/button] [button link=”https://usa365.nl/everglades-national-park-stille-trots-van-florida/”] Alligators spotten in de Everglades[/button] [button link=”https://usa365.nl/rocky-mountain/”] Rocky Mountains National Park 100 jaar[/button] [button link=”https://usa365.nl/maisdoolhoven-amerika/”] Schitterende maïsdoolhoven[/button] [button link=”https://usa365.nl/overseas-highway-florida-keys/”] Overseas Highway: rijden door de Florida Keys[/button] [button link=”https://usa365.nl/bizons-amerika/”] Bizons in Amerika: een fotoreportage[/button]

Marcel WagenaarMijn naam is Marcel Wagenaar, fotograaf en fotoredacteur bij het AD, en eigenaar van
360Rotterdam.nl
. Ik ben werkzaam in de fotografie sinds 1986. Samen met mijn vrouw Heleen ga ik ieder jaar naar de Verenigde Staten. Mijn foto’s deel ik graag met een zo groot mogelijk pubiek, via www.usa365.nl.

@marcelwagenaar

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven