Op bezoek bij de Francis Ford Coppola Winery

0 Flares 0 Flares ×

Veertien maart 2019. Halve dag vrij op een werktrip, ik rijd naar dé wijnstreek van Californië (Napa Valley) en sta ineens op de wijngaard van de regisseur van The Godfather, Francis Ford Coppola. Wat een fantastische plek om onverwachts tegen te komen; ik wist niet eens dat hij in de wijnindustrie actief was. Op het prachtige terrein is van alles te doen, ook als je met het hele gezin op pad bent (en daarmee onderscheidend; meestal kun je de kinderen niet echt vermaken in Napa Valley).

In het hoofdgebouw staan veel rekwisieten uit het rijke filmverleden van de regisseur, inclusief de stoel en het bureau van Vito Corleone! Maar ook fans van onder meer Tucker: The Man and His DreamApocalypse Now en al die andere topfilms kunnen hun hart ophalen hier. Bewonder de items, drink een glas en laat de creditcard wapperen. Je kunt hier mooie flessen wijn kopen maar ook alles gerelateerd aan de drank; kurkentrekkers, glazen, you name it.

Bekijk de foto’s van deze toplocatie: de Francis Ford Coppola Winery is écht een aanrader. Ik kom er graag een keer terug voor een echte proeverij.

Perry Vermeulen

Helmond, 1982. De veelzijdigheid, daar zit 't 'm in. De afwisseling tussen enorme vlaktes, kleine dorpen en wereldsteden. De mensen, de cultuur. Op je porch in Mississippi met je biertje en de blues, tussen de mensen op Times Square, genieten van Yosemite Valley. Amerika: ik zou er ieder jaar drie keer heen kunnen gaan. Ik heb nu zeven reizen gemaakt en 35 staten bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×