Nu aan het lezen
Afscheid van de Cape: een sandwich in Sandwich
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Afscheid van de Cape: een sandwich in Sandwich

Deze zomer maakte ik kennis met Cape Cod, het schiereiland in de noordoostelijke staat Massachusetts. Begin augustus verbleef ik een paar dagen in het fraaie kustplaatsje Hyannis Port om vervolgens weer koers te zetten richting het vliegveld van Boston. Tijdens die afsluitende autorit viel mijn oog op het plaatsje Sandwich, waar mijn reisgenoot en ik heel toepasselijk een sandwich aten vlak voordat we ‘de Cape’ achter ons lieten. Daar stond ik op.

Precies 375 jaar

Zodra ik het bordje zag, wist ik: dit is de plek om te gaan lunchen. Een sandwich in Sandwich, hoevaak doet zo’n kans zich voor? Het toeval wilde dat het stadje in 2014 ook nog eens precies 375 jaar bestaat. Met diverse spandoeken en versieringen werden we daar op bescheiden wijze aan herinnerd toen we erdoor heen reden. Er vinden tot eind dit jaar nog diverse activiteiten plaats: op 15, 16 en 17 augustus zijn er tegen betaling optredens in het Sandwich Town Hall Auditorium en op 13 september is er een grote optocht. Voor een compleet overzicht van alle feestelijkheden zie de kalender.

 

Glasmuseum in Sandwich

Glasmuseum

Tja, wat valt er verder over Sandwich te vertellen? De oudste stad op Cape Cod beschikt over een glasmuseum, een kerk en voormalig ijshockeyprof Bobby Orr heeft er een huis. Er zijn stranden en golfliefhebbers kunnen zich uitleven bij de Holly Ridge Golf Club (18 holes) of bij de Sandwich Hollows Golf Club (18 holes), eigendom van de stad. Sandwich ligt niet ver van de Sagamore Bridge, de brug die voert over Cape Cod Canal en fungeert als de toegangspoort van en naar het schiereiland. Op 1 januari 2012 werden er 21,698 inwoners geteld.

Menukaart van Uncommon CafeThe PilgrimUncommon Cafe

Een sandwich op maat

Hoofddoel van het bliksembezoek was echter een goede lunch en daar slaagden we met vlag en wimpel in. Bij de broodjeszaak Uncommon Cafe kan ik ‘The Pilgrim’ (zie menukaart rechtsboven) van harte aanbevelen. De combinatie van gerookte kalkoen, groente en een soort Cranberry-saus op een warme panini deden de smaakpapillen tintelen in positieve zin. De hoeveelheid was eveneens prima. De Amerikaanse porties zijn me geregeld te machtig, maar dit was wat je noemt een sandwich op maat.

SandwichFest 2014

Toch schijnen er nóg betere broodjes te zijn in het plaatsje. Op 28 juni vond de zesde editie van het jaarlijkse SandwichFest plaats, waar Beth’s Bakery & Cafe de juryprijs won voor hun broodje met gerookte zalm en peer en Cafe Chew de publieksprijs veroverde met ‘The Chewbacca’, die bestaat uit varkensvlees, ham en Zwitserse vijgenchutney.

Met pijn in het hart

Uiteindelijk was er geen ontkomen aan: we moesten door naar Boston Logan Airport en Cape Cod met pijn in het hart verlaten. Vooral voor mijn reisgenoot, die Hyannis al meerdere malen had bezocht en al wat langer in het land vertoefde, was dat een zware bevalling. Gelukkig maakte Sandwich het afscheid van de Cape wat draaglijker. En misschien is er met dit bezoek tegelijkertijd een nieuwe traditie geboren.

Meer lezen over Massachusetts en Cape Cod op USA365.nl?

[button link=”https://usa365.nl/index.php/getuige-van-een-kennedy-wedding-in-hyannis-port/”] Getuige van een Kennedy Wedding in Hyannis Port[/button] [button link=”https://usa365.nl/index.php/boston-bombings-1-jaar-later/”] Boston bombings, 1 jaar na de aanslagen[/button]
Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven