Nu aan het lezen
E-visums: snel en eenvoudig je ESTA voor Amerika
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

E-visums: snel en eenvoudig je ESTA voor Amerika

Avatar

Snel en eenvoudig je ESTA aanvragen voor die prachtige reis naar Amerika? Of op zoek naar een zakelijk visum voor de VS?  E-visums.nl biedt jou de gewenste service bij deze online procedure die van belang is om soepel voorbij de strenge Amerikaanse douane te komen. Hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat de voordelen van E-visums zijn? We zetten het voor je op een rijtje en bekijk onderaan dit artikel de video.

E-visums: snel en eenvoudig je ESTA voor Amerika

Wat is ESTA ook alweer?

E-visumsReizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, en burgers uit 36 andere landen, kunnen vanwege het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP) zonder visum naar Amerika reizen voor zaken of plezier. Een ESTA is dan wel nodig en dit staat voor: ‘Electronic System for Travel Authorisation‘. Een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te bepalen of reizigers die onder het VWP vallen naar Amerika mogen reizen. Het gaat dan om mensen die per boot of vliegtuig de VS betreden. Een ESTA is voor twee jaar geldig na de datum van afgifte, of tot de verloopdatum van het paspoort wanneer dit eerder is.

Een luchtvaartmaatschappij kan je de toegang ontzeggen wanneer je geen geldige ESTA in bezit hebt. Overigens heeft niet iedereen per se een ESTA nodig; het gaat dan om personen die naar Amerika reizen met een niet aangesloten vervoersbedrijf, mensen die langer dan 90 dagen in de VS willen verblijven en indien je met een ander doel naar Amerika reist dan een kort zakelijk of kort toeristisch bezoek.

E-visums.nl 

Reisplatform E-visums.nl is gespecialiseerd in het online aanvragen van een visum of ESTA voor meer dan 25 landen, waaronder Amerika. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Zutphen zetelt, neemt jou het meeste werk uit handen en controleert voor het indienen van de ESTA-aanvraag op de meest voorkomende fouten. Denk aan verloopdata van paspoorten. Maandelijks krijgt E-visums.nl over de duizend aanvragen binnen. In 99 procent van de gevallen wordt een ESTA-aanvraag direct goedgekeurd.

‘Voor de keuring en de levering van het ESTA zijn we afhankelijk van de Amerikaanse overheid. De verwerking van de aanvraag door hen duurt maximaal 72 uur. We raden mensen daarom aan de aanvraag tijdig in te dienen,’ zo adviseert E-visums. Mocht je stante pede vertrekken, dan biedt een spoedprocedure uitkomst. E-visums neemt de aanvraag dan binnen 15 minuten in behandeling, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij een spoedaanvraag kan het gebeuren dat de Amerikaanse overheid de ESTA-aanvraag handmatig keurt, waardoor het langer duurt voordat de ESTA geleverd wordt.

Let op: een ESTA aanvragen is wat anders dan een ETA aanvragen.

Voordelen: snel en zonder creditcard

Via E-visums je ESTA voor Amerika aanvragen heeft meerdere voordelen. Om te beginnen hoef je niet over een creditcard te beschikken, want betalen kan ook via iDEAL, Mister Cash of per overboeking (dit duurt doorgaans 1 of 2 werkdagen). Veel tijd kost het ook niet: een aanvraag neemt circa vijf minuten in beslag en als je dit voor 23:00 uur doet, ontvang je de ESTA een dag later al. Ook niet onbelangrijk: E-visums is zeven dagen per week telefonisch en per e-mail te bereiken voor vragen. Fijn voor als je onbekend bent met de ESTA en reizen naar de Verenigde Staten.

Bij E-visums kun je een ESTA voor Amerika aanvragen vanaf 29,95 euro per persoon. Het gaat dan om de toeristische reizen, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen. Tijdens de geldigheidsperiode van twee jaar kun je onbeperkt reizen naar de VS. Voor de zakelijke equivalent betaal je 35,95 euro en ook die is voor 90 dagen geldig. Let op: de ESTA dien je wel te vernieuwen in het geval van; een nieuw paspoort, gewijzigde voor- en/of achternaam, ander geslacht of land van verblijf.

Aanvraagprocedure 

Houd je paspoort bij de hand en ga naar E-visums.nl/usa en scroll naar beneden: rechts zie je de rode buttons getiteld ‘aanvragen’ voor de toeristische en zakelijke ESTA. Klik erop en beantwoord de vragen. Dit kan gewoon in het Nederlands. De vragen hebben betrekking op je adresgegevens, werksituatie en of je eventueel kampt met bijzondere medische klachten of een crimineel verleden. Wees eerlijk en ook secuur met invullen, het is van belang dat alles overeenkomt met de gegevens op het paspoort.

Als je voor meerdere personen een aanvraag wilt doen, scroll dan helemaal naar beneden en linksonder vind je een plusje (+) met reiziger erachter. Kom je er niet uit? Bel (+31) 050-2100245 of mail naar contact@e-visums.nl. Na het afronden van de aanvraag ontvang je een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de aanvraag.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven