Nu aan het lezen
Savannah, Georgia. Mooiste stad van Amerika.
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Savannah, Georgia. Mooiste stad van Amerika.

Stop maar met zoeken, we hebben hem gevonden. De mooiste stad van Amerika. Tenminste, als je de Franse krant Le Monde moet geloven. Of de filosoof Bernard-Henri Lévy, uit hetzelfde land. Of de inwoners van de stad zelf – ze weten er heel goed dat ze mooi wonen. Welkom in Savannah, Georgia. Een Zuidelijke schoonheid: laat je verleiden!

Savannah, Georgia: mooiste stad van Amerika

24 weelderige parken

Bijna dertig kilometer van de Atlantische Kust werd in 1733, op de oevers van de Savannah River in de staat Georgia, een nieuwe stad gesticht. Savannah was geboren. De stichter was James Oglethorpe. Hij tekende een volmaakt geometrisch grondplan met 24 kleine pleinen. In de burgeroorlog trok generaal Sherman een spoor van vernieling door de staat, maar Savannah werd gespaard; hij vond het er zo geweldig, dat hij besloot het te sparen. De pleinen werden weelderige parken met fraaie eikenbomen, beeldhouwwerken en fonteinen. Ze worden allen omgeven door statige woningen in prachtige bouwstijlen: Italiaans, hellenistisch, victoriaans en Dorisch. De mooiste huizen van Amerika, zo zeggen ze in Savannah zelf.

Tips in het historische centrum

Savannah, Georgia - mapSavannah werd door toeristen laat ontdekt; tegenwoordig is het een topattractie. Veel historische huizen zijn goed gerestaureerd en opengesteld voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en cultuur. Het beroemdste is het Davenport House, midden in het historische centrum, dat omklemd wordt door de Savannah River, het prachtige Forsyth Park, de East Broad Street en de Martin Luther King Boulevard. Je kunt prachtige wandelingen maken in dit National Historic Landmark District, of gebruik maken van koetsen die naadloos passen in deze historische omgeving. Loop zeker even over River Street! Er zijn heerlijke visrestaurants, gezellige herbergen en winkeltjes in oude pakhuizen. Ook leuk: een tochtje over de rivier, met een ouderwetse raderstoomboot. Genieten!

Mooie foto’s van Savannah, Georgia

shutterstock_12359188 Savannah, Georgia Savanna, Georgia (10) Savanna, Georgia (9) Savanna, Georgia (8) Savanna, Georgia (7) Savanna, Georgia (6) Savanna, Georgia (5) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Forsyth Park Fountain Savanna, Georgia (1)

Bekijk reacties (6)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven