Nu aan het lezen
Vliegtoer in Los Angeles: een geweldig avontuur
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Vliegtoer in Los Angeles: een geweldig avontuur

Hoe sluit je een roadtrip van bijna een maand op gepaste wijze af? Dat doe je natuurlijk in stijl! In de zomer van 2011 besloten mijn reisgenoot en ik op onze laatste dag een vliegtoer in Los Angeles te doen. Daar zouden we geen spijt van krijgen. Een avontuur over geweldig uitzicht, champagne, zwervers en de Playboy Mansion.

Parachutespringen

Het toestel waarmee we boven Los Angeles vlogenIk heb altijd iets met vliegen gehad. Het opstijgen, de hoogte, het uitzicht; en in 2005 vond ik het zelfs nodig om een keer uit een vliegtuig te springen. Op Texel waagde ik mij aan een parachutesprong en dat vond ik een geweldige ervaring. Later zou ik nog een keer bungeejumpen in Griekenland. Ook vloog ik ooit eens mee in een klein toestel vanaf luchtbasis Seppe (tegenwoordig Breda International Airport) boven Nederland. Min of meer in dezelfde categorie schaar ik mijn Amerikaanse vliegavontuur van 2011, waarbij het immense Los Angeles als decor fungeerde.

Even buiten Downtown Los Angeles vonden we een klein vliegveld en voor we het wisten stegen we op in een rood-wit gekleurd toestel (zie foto), met een vrij jonge kerel als piloot. We moesten koptelefoons op om met elkaar te kunnen communiceren. Ik vroeg hem of het moeilijk was om de benodigde papieren te halen en hij legde uit dat dat wel meeviel. Zijn brevet had hij nog niet heel lang in bezit, zo vertelde hij. ‘Het landen is het moeilijkst. Je moet de functies van de apparatuur goed kennen en weten wat je moet doen in noodgevallen.’

Hollywood Sign van dichtbij

Een goed uur genoten we op grote hoogte van Los Angeles en haar pracht en praal. We zagen de skyline vanuit meerdere perspectieven, de Playboy Mansion van Hugh Hefner en andere dure villa’s, het honkbalstadion van de Los Angeles Dodgers, LAX Airport (hier vandaan zouden wij Amerika later die dag verlaten) en de pier op het strand van Santa Monica. Bijzonder was ook om het wereldberoemde Hollywood Sign van dichtbij te aanschouwen. Met de auto kom je minder in de buurt.

Stadion van de Los Angeles DodgersDe pier op het strand van Santa MonicaVliegtoer in Los Angeles: een geweldig avontuur!

Toen we de kustlijn naderden, vroeg de piloot of ik het even van hem over wilde nemen. Ik had namelijk het geluk voorin te zitten. Die kans liet ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan. Ik stuurde een flink aantal minuten boven het Californische strand en de Grote Oceaan, daarbij vooral gefocust op het in balans houden van mijn kunstmatige horizon op de vliegtuignavigatie. Het ging allemaal prima, al mocht ik de landing helaas niet doen.

Champagne en blije zwervers: ‘God bless you son’  

Na de landing zaten mijn reisgenoot – die even flink misselijk was – en ik met een luxeprobleem. Bij de vliegtoer zat een champagnefles inbegrepen en die konden we natuurlijk niet meenemen naar de luchthaven. Na een paar prachtige, maar intensieve weken leek het ons ook niet verstandig om de fles op deze hete zomerdag nog even snel soldaat te maken. Bij de Amerikaanse douane houden ze niet van geintjes en al helemaal niet van dronken toeristen. We bedachten een ander plan, want de drank zomaar weggooien leek ons nogal zonde.

Zelf vliegen boven de Grote OceaanHet Hollywood Sign van dichtbijFraaie villa's vanuit de lucht. Wie goed zoekt, ziet de Playboy Mansion.

We besloten de champagne, evenals onze koelbox en wat overgebleven water, aan een groepje zwervers te geven in de omgeving. De champagnefles werkte als een magneet, want binnen de kortste keren dienden zich wat zwervers aan. Gek genoeg werden we in vrij korte tijd erg populair, zo bleek uit termen als ‘God bless you son.’ We gaven de koelbox met jackpot aan een Afro-Amerikaanse kerel en een blanke vrouw van middelbare leeftijd in niet al te beste conditie. Het deed mij nog maar eens beseffen dat ik me gelukkig mocht prijzen met de roadtrip die ik had kunnen maken. Dat is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd.

Meer lezen over Los Angeles en Californië? 

[button link=”https://usa365.nl/santa-barbara-highlights/”] Santa Barbara[/button] [button link=”https://usa365.nl/murdock-interview/”] Interview met Murdock in Hollywood[/button] [button link=”https://usa365.nl/san-francisco/”] De 5 parels van San Francisco[/button] [button link=”https://usa365.nl/de-plek-waar-robert-kennedy-stierf-nu-een-school/”] Waar RFK werd neergeschoten[/button] [button link=”https://usa365.nl/death-valley-de-heetste-plek-op-aarde/”] Death Valley: de heetste plek op aarde[/button] [button link=”https://usa365.nl/de-historie-van-het-hollywood-sign/”] Historie van het Hollywood Sign[/button] [button link=”https://usa365.nl/bohemian-grove-genootschap-voor-elite/”] Bohemian Grove: een duister genootschap[/button]
Bekijk reacties (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven