Nu aan het lezen
Bekende filmlocaties in Amerika
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Bekende filmlocaties in Amerika

De Hollywood-studio’s zijn de laatste jaren tot een hele hoop in staat, maar er gaat natuurlijk niets boven filmen op locatie. Wat dat betreft biedt Amerika voldoende mogelijkheden voor producenten en crew. De indrukwekkende skylines van grote wereldsteden zoals New York, Los Angeles en Chicago, het openluchtmuseum Washington DC, de vele woestijnen en nationale parken, hooggebergte, vulkanen, watervallen, uitgestrekte bossen, wildernis: keuze te over.

Special effects, speciale achtergrondenschermen en andere trucage: allemaal leuk en aardig, maar wij prefereren toch het echte werk. Hieronder vijf plaatsen die voorkomen in bekende kaskrakers uit de jaren zeventig, tachtig, negentig en één na het millenium (een remake van de gelijknamige film uit 1960). Het zijn vooral gebouwen die de klok slaan en er zit een nationaal park tussen.

 

Bekende filmlocaties in Amerika

Bekende filmlocaties in Amerika

Back to the Future III (1990).

 

De trappen voor het Philadelphia Museum of Art.

Rocky-reeks (1976-2006).

Trivia Tuesday: bekende filmlocaties

Oceans Eleven (2004).

Die Hard (1988).

 

 Ghostbusters (1984). 

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven