Nu aan het lezen
Foto met een verhaal: cheerleaders in Central Park
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Foto met een verhaal: cheerleaders in Central Park

Na onze oproep voor selfies en zelfportretten in New York City kwam er heel wat fotomateriaal binnen, waarvoor dank! Onze jury koos uiteindelijk voor de inzending van Mandy Charité, die met haar teamgenoten van United Cheers in februari 2015 deelnam aan een grote internationale cheerleadingcompetitie in Disney World in Orlando. Voor de Zoetermeerse was het de eerst Amerika-reis uit haar leven en het werd een gedenkwaardige. Met dus ook nog een uitstapje naar New York. De prachtige sneeuwfoto in Central Park is de glansrijke winnaar!

Foto met een verhaal: cheerleaders in Central Park

Cheerleaders

Mandy Charité, op de foto helemaal links in donkerblauwe jas, zal haar eerste trip naar de Verenigde Staten niet snel vergeten, zo blikt ze terug op alweer bijna een jaar geleden. “Van kinds af aan is het al mijn droom geweest om hier naartoe te gaan, en vooral New York stond erg hoog op mijn bucketlist! Sowieso was deze hele reis al erg bijzonder. Ik ging namelijk samen met mijn team van United Cheers, omdat wij ons hadden geplaatst voor een grote internationale cheerleadingcompetitie in Disney World, Orlando.”

Er kwamen dus twee dromen uit!”

Top of the RockNa een aantal enerverende dagen in het zonovergoten Florida vloog Charité met haar ploeg door naar de Big Apple. De stad waar ze al zo vaak geweest was in haar eigen dachten. Maar van 2 tot en met 6 februari 2015 maakte Charité dan lijfelijk kennis met de wereldstad. “Ik zag New York altijd echt als de hoofdstad van de wereld, en toen ik er aankwam werd dit meteen bevestigd. Die reusachtige gebouwen, de constante geluiden van verkeer en sirenes, gewoon de hele sfeer. Ik vond het meteen geweldig! Veel van New York had ik al zo vaak in films en series gezien. Ik kon niet geloven dat ik er nu gewoon zelf was.”

De overgang van het warme Florida naar het koude New York was bepaald niet gering.  De temperatuurverschillen tussen de twee staten waren gigantisch. “We gingen toen van plus twintig graden in Orlando naar min twintig en sneeuw. Het was echt héél erg koud, maar dat kon me niets schelen. Van het begin tot het einde van deze trip heb ik alleen maar genoten van alles wat ik zag. De sneeuw had ook zeker wel iets leuks, vooral toen we Central Park bezochten. Zoals je op de foto kunt zien, was dit één groot Winter Wonderland. Zo mooi!

Bekijk ook dit artikel: 13 redenen om New York ’s winters te bezoeken.

new yorkCharité denkt nog geregeld terug aan de memorabele reis en haar kennismaking met Amerika. Als het aan de Zoetermeerse cheerleader ligt, keert ze nog vaak terug naar de USA. “New York heeft echt mijn hart gestolen en ik denk nog vaak terug aan deze reis. Nu wil ik eerst andere delen van de wereld en ook andere plaatsen in Amerika zien, maar naar New York ga ik ook zeker nog een keer terug!”

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven