Nu aan het lezen
Key West: vijf redenen voor een bezoek
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Key West: vijf redenen voor een bezoek

Key West is het meest zuidelijke puntje van Noord-Amerika en ligt in de staat Florida. Door de zuidelijke ligging heeft Key West een Caribisch tintje. Zon, zee, strand; je vindt het er allemaal. Gastschrijfster Linda van der Wel weet dat als frequente Amerika-bezoekster als geen ander en geeft ons de vijf voornaamste redenen om deze idyllische plek te bezoeken! 

Key West: vijf redenen voor een bezoek

1. Bijzondere ligging: trotseer de Overseas Highway

Key West: vijf redenen voor een bezoek
Het uitzichtpunt.

De ligging op het zuidelijkste puntje van Noord-Amerika maakt Key West uniek. Het ligt op slechts negentig mijl van Cuba en op heldere dagen kun je het land spotten vanaf het uitkijkpunt. Het geeft best een apart gevoel als twee landen een ingewikkelde relatie hebben en geen zaken met elkaar doen, maar dat je het buurland wel kunt zien liggen. Sinds 2015 wordt er weer gepraat en Barack Obama is inmiddels op Cubaanse grond geweest, iets wat tot voorheen was uitgesloten.

Om in Key West te komen, moet je of het vliegtuig pakken of de 205 kilometer lange Overseas Highway afrijden. Deze US Highway 1 bestaat uit 42 bruggen, die in verbinding staan met elkaar door kleine eilandjes. Deels zijn bij de aanleg van de weg oude spoorwegdelen gebruikt. Vroeger lag hier de Overseas Railroad; deze spoorlijn liep van zuid-Florida tot aan Key West, maar werd in 1935 verwoest door een orkaanstorm.

Lees in dit artikel meer over de prachtige Overseas Highway die USA365.nl in januari 2015 aandeed!

2. Caribische sfeer

Key West heeft door haar ligging een zomers klimaat. Door de volop aanwezige zon, blauwe zee en goudkleurig strand waan je je al snel in een Caribisch decor. Terrasjes aan het water, kleurrijke parasols, mooie panden in felle frisse kleuren, palmbomen; het behoort allemaal tot Key West. De drukte van de westerse wereld vind je hier niet. Er heerst een gemoedelijke sfeer.

Overseas Highway

3. Watersport

Key West is bij uitstek een perfecte locatie voor watersporters. Je kunt er heerlijk dobberen op je luchtbed in het ondiepe water langs het strand. Aan de andere kant is de zee wat ruiger en kun je weer heerlijk surfen, zeilen of gewoon lekker genieten van het zonnetje op het dek van je bootje. Aan duikscholen ook geen gebrek. Geniet van de vele vissen in het heerlijke water! Uiteraard kun je ook lekker vissen rondom Key West. Er zijn vele tours te boeken waar je bijvoorbeeld gaat vissen en deze ’s avonds lekker op het dek op eet, terwijl de zon in de zee zakt.

4. Levendige haven met gigantische cruiseschepen

Eén van de meest prominente bezienswaardigheden in Key West is de haven. Heerlijke restaurantjes, terrasjes en de gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat je niets te kort komt als je de haven wilt bekijken. Er is veel te zien; cruiseschepen die aanmeren, het strakke wateroppervlak, de mensen en prachtig is ook om te zien hoe de pelikanen een visje naar binnen werken! In de haven zie je de lokale bevolking (en veel tijdelijke bewoners) hun boot verzorgen. Een verfje hier en daar, beetje schrobben op het dek op blote voetjes. Apart om te zien is dat er dure jachten met rijke mensen te zien zijn, maar ook mensen die niets anders hebben dan hun bootje en een korte broek. De haven is een bezienswaardigheid waar je heerlijk wat tijd voor kunt uittrekken.

5. Prachtige zonsondergang

Ben je een zonaanbidder? Dan kom je helemaal tot je recht in Key West! Op de promenade van Mallory Square kun je de zon onder zien gaan. Dit is één van de mooiste plekken op aarde als het gaat om zonsondergang. De lucht kleurt prachtig oranje, rood, roze en de zon is prachtig mooi en groot als hij onder gaat. Een unicum om een keer mee te maken, zeker onder het genot van een hapje en een drankje op een van de vele terrasjes. Kortom, er is genoeg te beleven in Key West!


Linda

Linda van der Wel (1980) is freelance-adviseur in de groen,- grond,- en infrasector. Ze houdt enorm van reizen en Amerika en Canada zijn haar favoriete bestemmingen. Al twaalf keer maakte ze de oversteek naar het continent. Haar missie is om alle staten een keer te bezoeken; de teller staat nu op 26. Yellowstone, het wilde westen van Wyoming, de graanvelden in South Dakota en San Francisco zijn haar ‘absolute toppers’.
Linda op Twitter: @Agrolin

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven