Nu aan het lezen
Amerikaanse presidenten over het UFO-fenomeen
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Amerikaanse presidenten over het UFO-fenomeen

Voor Amerikaanse presidenten is het UFO-fenomeen een extreem gevoelig onderwerp. De discussie over onbekende vliegende objecten en mogelijk buitenaards leven is sowieso iets waar Washington DC zo weinig mogelijk over kwijt wil. Laat staan dat de bewoner van het Witte Huis daar publiekelijk wat over zegt. Toch deden zich door de geschiedenis heen momenten voor waarbij een president werd gevraagd naar het UFO-fenomeen, bijvoorbeeld in een talkshow. Dan is het natuurlijk leuk om te zien hoe zij daarop reageren!

Amerikaanse presidenten over het UFO-fenomeen

1. Barack Obama (2008-2016)

Nog voordat Barack Obama werd ingezworen als 44e president van de Verenigde Staten, werd hij geconfronteerd met het UFO-fenomeen. Dat gebeurde tijdens een debat met Democratische presidentskandidaten in 2008, uitgezonden door MSNBC. Dat kwam omdat Obama’s tegenkandidaat Dennis Kucinich, voormalig burgemeester van de stad Cleveland, door de presentator werd gewezen op het feit dat hij ooit een UFO had gezien. Vervolgens kreeg Obama een vraag over hetzelfde onderwerp (bij 1:30) en hij kwam met een gevat antwoord. Bekijk hier het fragment.

Veel recenter, in maart 2015, was Obama te gast in de talkshow van Jimmy Kimmel. De tv-presentator en komiek voelde hem lichtjes aan de tand, zie het filmpje hieronder. Het fragment werd door ufologen en complotdenkers uitgebreid geanalyseerd aan de hand van Obama’s lichaamstaal. Daaruit zou blijken dat hij een verhoogde hartslag krijgt tijdens het gesprek en dus iets te verbergen heeft. Zijn antwoord is alles behalve doorsnee.

En dan is er nog politiek strateeg John Podesta, een voormalig adviseur van Obama. Hij staat bekend om zijn bovenmatige belangstelling in UFO’s, ook al in zijn tijd als chef-staf van Bill Clinton. Podesta had als doel om alle UFO-onderzoeken van de VS te openbaren, maar dat lukte niet. Daarop slingerde hij in 2014 een opmerkelijk twitterbericht de ether in, waarover meer in dit artikel van De Volkskrant.

2. Bill Clinton (1993-2001) 

Bill Clinton was een president die het UFO-fenomeen niet altijd meed en ook na zijn ambtstermijn vertelde hij er diverse keren over. Tijdens een toespraak in Noord-Ierland in 1995 ging Clinton in op de vraag van de dertienjarige Ryan, die zich afvroeg hoe het nou zit met de crash in Roswell. Bekijk hier de beelden. Net als Obama zat ook Clinton op de bank bij Kimmel, alleen wel na zijn presidentschap. Hij kreeg dezelfde vraag voorgeschoteld. Zie hieronder. Opvallend is dat Clinton het, net als Ronald Reagan ooit tijdens zijn beruchte VN-speech, heeft over hoe snel de verschillen op onze planeet zouden verdwijnen bij een buitenaardse invasie.

In 2005 vertelde Clinton in Hong Kong ook nog het een en ander in dit interview. Hij bevestigde toen ook dat hij mensen naar de geheime basis Area 51 had gestuurd voor nader onderzoek. Velen prijzen hem om zijn openhartigheid, maar waarom zouden we Clinton na de affaire met Monica Lewinsky nog geloven?

3. Ronald Reagan (1981-1989) 

Het bekendste publieke fragment waarbij Reagan het heeft over ‘outerspace’ en een ‘alien force’ is zonder twijfel zijn optreden in 1987 bij de Verenigde Naties. Volgens niet bevestigde geluiden zou dit onderwerp zijn geschrapt uit zijn speech, maar Reagan stond erop om het erin te laten. De oud-acteur had een ietwat heimelijke obsessie voor UFO’s en heel vreemd is dat niet. Wat velen niet weten, is dat Reagan twee keer een vliegende schotel spotte, waarvan een goed gedocumenteerd. In 1974 vloog hij als gouverneur van Californië boven de stad Bakersfield toen het gebeurde. Steve Allen onthulde dat eind jaren tachtig in zijn radioprogramma WNEW-AM in New York. Piloot Bill Paynter en journalist Norman Charles Miller zouden dat later in de media hebben bevestigd.

4. Jimmy Carter (1977-1981) 

De pindaboer uit Georgia zag in 1969 een UFO, lees hier meer over die gebeurtenis. Hoewel Carter niet geloofde dat het een voertuig van een buitenaards wezen betrof, beloofde hij wel dat, als hij het tot president zou schoppen, hij alle informatie toegankelijk (disclosure) zou maken voor publiek en wetenschappers. Eenmaal ingezworen als president nam hij daarvan afstand, omdat zoiets grote gevolgen voor defensie en het militair industrieel complex zou hebben. Vele jaren na zijn presidentschap vertelde hij er nog eens over bij Larry King.  

5. Gerald Ford (1974-1977) 

De man die na het Watergateschandaal van Richard Nixon in het Witte Huis belandde, was eerder in zijn politieke carrière senator namens de staat Michigan. En daar vonden in 1966 de nodige ‘UFO-sightings’ plaats. Ford gaf commentaar op de lokale radio, zie hieronder. In het begin zien we de markante presentator Walter Cronkite.

6. Harry Truman (1945-1953) 

In juli 1952 werd Washington DC opgeschrikt door een zwerm vliegende schotels boven de stad. Toenmalig president Harry Truman moest daardoor noodgedwongen ingaan op het nieuwe mysterie.

De overige presidenten?  

Richard Nixon zei: ik ben geen boefOpenbare uitspraken van Amerikaanse presidenten over het UFO- fenomeen zijn zeer beperkt, dus we hebben ons gericht op het beschikbare materiaal. Dat wil niet zeggen dat andere presidenten zich er niet mee bezig hielden. Richard Nixon scheen een grote interesse voor UFO’s te hebben en hij zou er zelfs een aardige UFO-boekencollectie op nageslagen hebben. Ook zou hij zijn goede vriend Jackie Gleason, een acteur en musicus, geheime foto’s hebben laten zien. In de openbaarheid liet Nixon zich daarentegen zelden tot nooit uit over vliegende schotels. Maar een fascinatie had hij er volgens ingewijden wel degelijk voor.

JFK & aliens

JFK PerryJohn F. Kennedy zou vlak voor zijn dood in november 1963 geheime UFO-documenten hebben opgeëist. Onze redacteur Perry Vermeulen besteedde hier in zijn boek ‘Wie vermoordde John F. Kennedy?‘ uitgebreid aandacht aan. Een deel uit het boek:

Zo leidde de openbaring van twee brieven van de hand van Kennedy aan de CIA, waarin de president inzage vroeg in de UFO-dossiers van de inlichtingendienst, in 2011 tot nieuwe speculaties. Op 12 november 1963, tien dagen voor de fatale dag in Dallas, schreef Kennedy een memorandum waarin hij openheid eiste over een aantal UFO-waarnemingen eerder dat jaar. Hij was bang dat UFO-waarnemingen overal ter wereld door de Russen zouden worden geïnterpreteerd als tekenen van Amerikaanse agressie. Kennedy zou, zo schreef onderzoeker William Lester, een nieuwe internationale crisis willen voorkomen na de Cubacrisis van een jaar eerder. De auteur kreeg de documenten voor een boek dat hij schreef over Kennedy’s interesse voor UFO’s. De documenten gooiden weer een flinke laag olie op het vuur. Zou de CIA meer over het bestaan van buitenaards leven weten dan zelfs de machtigste man op aarde over UFO’s zou mogen weten? Zou de interesse van Kennedy gevaarlijk zijn geweest en moest hij daarom dood?

Waar zijn vader en zoon Bush?

Amerikaanse presidenten over het UFO-fenomeenOpvallend: rondom George H.W. Bush en diens zoon George W. blijft het opvallend stil. Om de een of andere reden kregen zij nooit te maken met dit onderwerp, of het kwam niet in de media terecht. Maar, na goed zoeken, blijkt dat de jongste Bush in zijn tijd als gouverneur van Texas wel enkele keren werd ‘lastiggevallen’ met het UFO-taboe. Alleen op de eerste video is Bush zelf kort te zien, zie fragment een en fragment twee. Dat de oudste Bush, ooit directeur van de CIA, en zijn zoon amper hun vingers durven te branden aan deze materie zegt volgens critici eigenlijk al voldoende. Of heeft de Amerikaanse overheid écht helemaal niets te verbergen?

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven