Nu aan het lezen
Mijn Amerika: Mart Smeets’ verhalen over de VS
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Mijn Amerika: Mart Smeets’ verhalen over de VS

mijn amerika

Onlangs verscheen Mijn Amerika, het nieuwe boek van Mart Smeets. De inmiddels gepensioneerde sportpresentator behoeft weinig introductie meer. Amerika kwam al vaak voorbij in zijn talloze eerdere boeken. Zijn fascinatie voor de VS komt in zijn nieuwste boek weer duidelijk naar voren. Bijna vierhonderd pagina’s Amerika, genieten! 

Mijn Amerika: Mart Smeets’ verhalen over de VS

Nog meer Amerika

mijn amerikaMart Smeets schreef uiteraard al vaker over Amerika. In tal van eerdere werken schreef hij over Amerikaanse sporten zoals basketbal en honkbal, waarvan hij erg veel kennis heeft. In Mijn Amerika schrijft Smeets echter over veel meer dan alleen sport. Natuurlijk, ook hier komt er veel sport voorbij, zoals verhalen over de New York Yankees, NBA-basketbal of Lance Armstrong, de beruchte wielrenlegende die door Smeets meerdere keren werd geïnterviewd. Maar Smeets’ nieuwste boek gaat over veel meer dan sport. Hij schrijft over oud-president Martin van Buren, de Amerikaanse Burgeroorlog, Elvis Presley, Trump en nog zoveel meer. Cultuur, sport, geschiedenis, politiek, alles komt voorbij. Smullen geblazen dus voor Amerika-liefhebbers!

Lees hier ons interview met Mart Smeets uit 2015

Geen Amerika-gek

Het boek is ingedeeld in verhalen naar regio. Hoewel Smeets al veel van Amerika gezien heeft, ontbreken ook op zijn lijst nog een aantal staten. Hij moet er nog acht, zo schrijft hij in het nawoord van het boek. Is Mart Smeets dan een Amerika-gek te noemen? Nee, schrijft hij in de inleiding van Mijn Amerika. Hij komt er gewoon graag. Iets wat wij als redactie en ongetwijfeld jullie als lezers ook zullen herkennen. Je identificeert je dan ook snel als je dit boek doorleest. Het zijn herkenbare verhalen, met details die je jezelf herinnert van een roadtrip of dat bezoek aan New York. Dat maakt dit boek ook zo verslavend: je wil weten of Smeets ook daar is geweest waar je zelf was, wat hij van dat ene restaurantje vond, naar welke muziek hij graag luistert, etc. Amerika-gek of niet, een liefhebber is hij zeker!

mijn amerikaPerfecte kerstcadeau

We kunnen dan ook niet veel anders dan concluderen dat Mijn Amerika voor velen van ons het perfecte kerstcadeau zal zijn. Het boek is veel dikker dan Smeets’ eerder werk, maar dat is voor ons geen belemmering, allesbehalve! We kunnen niet wachten op zijn volgende boeken die enkel en alleen over Amerika gaan. Want, zo lezen we in het nawoord, Smeets heeft nog genoeg plannen om weer de oceaan over te steken. Wat ons betreft mag hij dat nog heel, heel, heel vaak doen!

Mijn Amerika van Mart Smeets verscheen in november bij Uitgeverij de Kring. Het boek is online en in de betere boekhandel verkrijgbaar. Let op: online vind je nog vier extra hoofdstukken!

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven