Nu aan het lezen
Pixels: prettig gestoorde 3D-film over oude games
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Pixels: prettig gestoorde 3D-film over oude games

De 3D-film Pixels draait nu in de bioscopen en wij van USA365.nl konden een bezoekje niet weerstaan. In dit prettig gestoorde avontuur met acteur Adam Sandler in de hoofdrol gaat het om oude computerspellen- en figuren die werkelijkheid worden en voor chaos zorgen op onze planeet en Amerika in het bijzonder.

Pixels: prettig gestoorde 3D-film

Pixels: prettig gestoorde 3D-filmDe film begint met Sam Brenner (Adam Sandler) die als kleine jongen in de jaren zeventig/tachtig een van de besten ter wereld is als het gaat om de dan populaire Arcadegames op speelkasten, zoals Donkey Kong, Pacman en Space Invaders. Brenner en zijn vriendjes Will en Ludlow zijn helemaal in deze wereld thuis en doen mee aan het wereldkampioenschap, waarbij Brenner het in de finale met Donkey Kong aflegt tegen zijn grote concurrent Eddie (Peter Dinklage). In de zoektocht naar buitenaards leven besluit ruimtevaartorganisatie NASA in 1982 computerbeelden van deze games de ruimte in te sturen en dat zal niet zonder grote gevolgen blijven.  

Pacman in New York City

Pixels blogEr volgt een sprongetje van dertig jaar de toekomst in. Wat blijkt? Een buitenaardse beschaving heeft de tijdscapsule van NASA ontvangen, alleen hebben ze de computerbeelden geinterpreteerd als oorlogsverklaring. Ze vallen de aarde aan in de vorm van oude computerspellen. Zo verschijnt er een ruimteschip van het klassieke spel Galaga in het luchtruim van Washington DC en veroorzaakt een levensgrote, hapgrage Pacman chaos in New York City. De aarde staat voor de missie om de strijd met de aliens aan te gaan via deze Arcadegames om te overleven. Anders is het game over.

Bloedmooie Violet

DonkeyDaar komt Brenner, die software en apparatuur installeert bij mensen thuis en het met al zijn talent eigenlijk niet ver heeft geschopt, weer om de hoek kijken. Als de eerste aanval plaatsvindt, komt hij weer in contact met Will, die inmiddels president van de Verenigde Staten is. Hij wordt gesommeerd op het Witte Huis en deelt zijn kennis van de ouderwetse games met een speciale denktank van de Amerikaanse regering. Ze besluiten complotdenker Ludlow (Josh Gad) en Eddie, die in de gevangenis zit, van stal te halen om een speciaal team te formeren en de planeet te redden van de ondergang. Ondertussen slokt de bloedmooie Violet van Patten (Michelle Monaghan) – die speciale wapens ontwikkelt tegen de buitenaardse dreiging – de aandacht op van Brenner.

Gastrol Serena Williams 

Pixels is een prettig gestoorde film die zichzelf totaal niet serieus neemt. Prima vermaak, mits je er niet te veel van verwacht. Affiniteit met de computerspellen van weleer is fijne bagage. Ook leuk: in Pixels zien we op bescheiden wijze nog acteurs van naam zoals Sean Bean (Bravo Two Zero, Goldeneye, Lord of The Rings), Dan Aykroyd (Ghostbusters, Pearl Harbour) en Brian Cox (The Bourne Identity, Troy). En er is een gastrol voor toptennister Serena Williams. Mijn advies? Pak je 3D-bril en maak er met vrienden een avond vol  (flauwe) lachsalvo’s van!

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven