Nu aan het lezen
The 9/11 Pentagon Memorial in Virginia
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

The 9/11 Pentagon Memorial in Virginia

Bij de dramatische gebeurtenissen van 9/11 gaan de gedachten vaak terug naar het instorten van de twee torens in New York City, Ground Zero en alle andere ellende die de Big Apple op die gitzwarte dag trof. Sinds 2011 vormt het indrukwekkende 9/11 Memorial & Museum het eerbetoon aan de bijna 3000 slachtoffers. Minder aandacht is er voor de 184 personen die het leven lieten even verderop, bij het Pentagon. Daar, in Arlington County, Virginia, is sinds 11 september 2008 een plek ingericht als eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp met American Airlines 77. Ik bezocht het Pentagon Memorial in 2011.

9/11 Pentagon Memorial in Virginia

Uit mijn eerste bezoek aan Amerika in mei 2008 kon ik me nog goed herinneren dat fotograferen in de omgeving van het Pentagon strikt verboden is. Daarover schreef ik eerder de blog ‘In de rij voor het Pentagon’. Het Pentagon Memorial vormt daarop echter een uitzondering. Deze plek kun je het hele jaar door, zeven dagen per week, bezoeken en vastleggen op camera.

Je vindt er 184 bankjes van roestvrij staal en graniet die elk één van de slachtoffers symboliseren, met de naam gegraveerd op het bouwwerk, boven een laagje water. De bankjes zijn geplaatst op volgorde van leeftijd, van de driejarige Dana Falkenburg tot en met de 71-jarige John Yamnicky Sr. De vijf kapers zijn niet geëerd.

Pentagon Memorial

 

Veel bezoekers bij opening

Bij de opening van het Pentagon Memorial waren meer dan 20.000 mensen aanwezig, onder hen president George W. Bush en voormalig minister van Defensie Donald Rumsfeld. Het is een prima locatie om te bezoeken als je in de omgeving bent, bijvoorbeeld in combinatie met het nabijgelegen Arlington National Cemetary (hier ligt onder andere John F. Kennedy begraven) en open luchtmuseum Washington DC met al zijn fraaie historische monumenten ligt slechts aan de andere zijde van de Potomac.

Bezoekersinformatie

Je vindt Pentagon Memorial aan 1 North Rotary Road, in Arlington, Virginia 22202. Voor meer informatie: pentagonmemorial.org. Of lees dit artikel van National Geographic.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven