Nu aan het lezen
Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

Fan van barbecueën, allerlei hapjes of een lekker wijntje tijdens je reis in Amerika? Onze gastschrijfster Gonneke Karel zet tien foodfestivals in Amerika op een rijtje. Daar zit vast wat leuks voor jou tussen! 

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

10. Taste of Chicago – Illinois

De Taste of Chicago ontstond in juli 1980. Restaurants huren hier een gekleurd huisje om zichzelf te promoten. Zo kun je allerlei kleine gerechten proeven. Er is een Street Art & Graffiti Alley. Vier Chicago-artiesten maken elke dag kunstwerken van het festival en verkopen deze. Het gebeurt allemaal in Grant Park.

9. Feast Portland – Oregon

De slogan van de stad geldt ook voor dit feest: ‘Keep Portland Weird’. De gekste creaties komen langs, gemaakt van vooral lokale en verse ingrediënten. Ook voor het drinken gebruiken de locals wijnen uit de Willamette Valley en ambachtelijke bieren van brouwerijen in Oregon. De Oregon Bounty Grand Tasting in Pioneer Square is de uitblinker van het feest.

8. Food & Wine Festival – Memphis, Tennessee

De straat achter het hotel waar Martin Luther King jr. is vermoord, wordt jaarlijks in oktober omgebouwd tot een locatie met allerlei kraampjes en muziektentjes. Voorheen alleen eten en drinken, maar inmiddels vind je er ook andere producten zoals kunst, handwerk, zeep, sieraden en kleding. De geur van de herfst en gebrande kastanjes overheerst hier.

Foodfestival in Memphis.

7. Lobster Festival – Rockland, Maine

Niet alleen het eten van kreeften, maar ook entertainment genoeg begin augustus in Rockland. Zo kun je meedoen aan de lobster crate race: daarbij moet je zo snel mogelijk over een kratjesketting in het water de overkant zien te behalen. Er is een parade door de stad met kreeften op praalwagens met kreeften en ment kiest de Miss Sea Goddess.

6. Wine & Food Experience – New Orleans, Louisiana

Al 25 jaar lang kun je rond eind mei duizend soorten wijn proeven in het French Quarter. Je kunt meedoen aan de Royal Street Stroll. Je loopt dan langs de winkels, live jazzmuzikanten, galerieën en neemt een hapje of drankje bij elk stop- en voedseltent langs de weg. De Stroll wordt geleid door de Krewe of Cork, een groep van een aantal bekende wijnmakers.

Tijdens het foodfestival in New Orleans.

5. Food & Wine Festival – Honolulu, Hawaii

Een deel van de opbrengst van dit jaarlijkse festival eind oktober gaat naar een goed doel. Je kunt aan van alles meedoen, onder meer aan kookwedstrijden op het strand, de Mahalo Party, Foodtopia of het Halekulani Gala. Het festival eindigt met vuurwerk op Waikiki Beach.

4. Fiery Foods & Barbecue Show – Albuquerque, New Mexico

Een festival begin maart. Ze testen hier meer dan 400 soorten pepers in allerlei gerechten, en tijdens het food fight zo direct in je mond. Afgeblust met een tequila. De kraampjes worden elk jaar mooier, extremer en groter, want voor de mooiste en meest creatieve kraam is er een prijs.

Foodfestivals in Amerika: tien smaakvolle tips!

3. Rock Your Taco Celebrity Chef Showdown – Austin, Texas

De feestweek van Austin is elk jaar in april. Dit festival staat bekend om zijn Rock Your Taco Celebrity Chef Showdown, waar beroemde koks vanuit het hele land komen om te strijden voor de lekkerste Taco. Het festival start met het Feast Under The Stars waar je een vijfgangenmenu van vijf award winnende chefs, lekker drinken en veel gezelligheid krijgt.

2. Epcot’s International Food & Wine Festival – Orlando, Florida

Een dagje pretpark combineren met lekker eten en drinken in Disney’s Epcot. Je kaartje voor het park is ook geldig voor het festival, elk najaar ongeveer twee maanden lang. Er is een hal vol met wijnen. Er staan extra eetkraampjes met voedsel uit de hele wereld door het park en er is live muziek bij ‘Eat to the Beat’, waar je met je hapje of drankje op de dansvloer kunt blijven.

1. Food & Wine Classic – Aspen, Colorado

Mocht je iets exclusiefs zoeken, dan is dit echt wat voor jou! Dit jaarlijkse evenement rond eind juni vindt plaats in de bergen. Topchefs worden ingevlogen om een diner te maken, aangevuld met topwijnen. Een kaartje kost maar liefst 1650 dollar! Wil je simpel zelf de berg opgaan met je picknickmand met niet veel meer dan wat aardbeien en chocolade? Dat kost je ook al zo’n 200 dollar.


motorroutesGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (1)
  • Nog een aanrader is het Garlic Festival in het Garlic Capital of the World: Gilroy! Eind juli wordt dit meestal gehouden en duurt 3 dagen. Je raadt het al dat knoflook de hoofdrol speelt maar het is echt een leuk festival met lekker eten, muziek en diverse activiteiten. Ben hier zelf een aantal keren geweest! Mocht je es in de buurt zijn.. het is even wat anders dan anders maar zeker leuk!
    http://www.gilroygarlicfestival.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven