Nu aan het lezen
Portland, Oregon: is deze stad echt zo “weird”?
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Portland, Oregon: is deze stad echt zo “weird”?

portland

“Keep Portland weird” is de slogan van Portland in Oregon. Het is deze slogen die gastschrijver Gonneke Karel naar deze stad trok. Is deze stad dan echt zo weird? Niet echt, maar het is wel een prachtige stad, net als de omgeving daar net buiten. In deze fotoreportage laat Gonneke je haar mooiste en leukste plekken in en buiten de stad zien aan de hand van tien foto’s.

Portland, Oregon: is deze stad echt zo “weird”?

10 – Portland’s Saturday Market

portland

Elke zaterdag aan de rivier nabij Old Town is er een markt met lokale, verse producten, handwerk-artikelen en veel gezellige muziek.

9 – Bridge of the Gods – Columbia River

portland

Volgens Indianenverhalen hadden goden een brug gemaakt waardoor zij, zonder natte voeten, naar de overkant konden. Onderzoekers hebben dit verhaal bevestigd. Door een aardverschuiving blokkeerde de stroom. Na verloop van tijd overstroomde de dam en de Columbia-rivier hervond de weg naar zee. De brug is bekend uit de film Wild met Reese Witherspoon die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Vergeet niet een ijsje te halen, net als Reese in de film, bij de ijssalon nabij de brug.

8 – Powell’s Books

portland

Deze boekenwinkel claimt met een oppervlakte van 6300 m² de grootste onafhankelijke boekhandel te zijn in nieuwe en gebruikte boeken. Grootste of niet, het is in ieder geval een bezoek waard.

7 – Wooden Shoe Tulip Farm & Vineyard

portland

Als je thuis een beetje mist, dan moet je hier naar toe. Klompen en tulpen. Maar vooral leuk als je er in het najaar bent. Er zijn dan diverse spelletjes te doen, zoals pompoen schieten, kastanjes branden en racen door de maisvelden in een treintje gemaakt van oude melkblikken.

6 – “Animals in Pools”

portland

Dit is een serie fonteinen en bronzen beelden van de Pacific Northwest: dieren, ontworpen door kunstenaar Georgia Gerber. De beelden werden in 1986 geplaatst als onderdeel van de renovaties van het centrum. Als je toch de beelden bekijkt, dan kun je ook gelijk taxfree shoppen in de winkels rondom Yamhill Street.

5 – Mount Hood National Forest

portland

Deze vulkaan telt 3.429 meter hoogte en ligt op 70 km van Portland. Op een mooie dag is Mount Hood te zien vanuit de stad. De top is altijd bedekt met sneeuw. Je kunt er heerlijke wandelingen maken, vissen, watersporten, enz.

4 – Voodoo Doughnut

portland

Een donutzaak met de gekste creaties, gewild bij bewoners en toeristen. Een wachtrij van een uur is niet vreemd. Het is het wachten wel waard, ze zijn overheerlijk.

3 – Roloff Farm

portland

The Roloff Family, bekend van  TLC’s serie “Little People Big World”, opent hun boerderij elk jaar van eind september tot eind oktober voor Pumpkin season. Een rondrit over het terrein brengt je bij alle bekende plekken van tv. Als je mazzel hebt, vind je er nog een familielid die wel even met je op de foto wil.

2 – Washington Park

portland

Hier vind je onder andere een dierentuin, een bosbouwmuseum, een Japanse tuin, tennisbanen en picknickplaatsen. Maar vooral bekend om de International Rose Test Garden, een rozentuin met meer dan 550 soorten rozen. Het is een van de oudste en populairste parken in Portland.

1 – Multnomah Falls

Deze waterval is 186 meter hoog. Onderaan de voet maak je de mooiste foto’s van de waterval, maar je kunt ook naar Benson Bridge, waar je het onderste deel van de waterval kunt zien. Deze brug wordt geregeld gebruikt voor trouwreportages. Vanaf hier start een steil wandelpad van 1,5 kilometer naar de top van de waterval van waar je een schitterend uitzicht over de Columbia River Gorge hebt.


portlandGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven