Nu aan het lezen
Dallas & Fort Worth: 5 tips buiten Dealey Plaza om
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Dallas & Fort Worth: 5 tips buiten Dealey Plaza om

Dallas is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de moord op president John F. Kennedy op 22 november 1963. Maar de stad en het vijftig kilometer verderop gelegen Fort Worth hebben meer te bieden dan alleen een bezoek aan Dealey Plaza, waar JFK werd vermoord. USA365.nl geeft je vijf tips over Dallas en Fort Worth!

Dallas & Fort Worth: 5 tips buiten Dealey Plaza om

1. Southfork Ranch

sfpoortFormeel hoort Southfork Ranch niet tot de steden Dallas en Fort Worth; toch is Southfork onlosmakelijk verbonden met Dallas. Tussen 1978 en 1991 en 2012 en 2014 was deze plek het thuisfront van de familie Ewing uit de serie ‘Dallas’. Niet zelden belden er mensen aan met de vraag of ‘JR thuis is’, doelend op hoofdpersoon JR Ewing, gespeeld door de in november 2012 overleden acteur Larry Hagman. Hoewel er geen nieuwe episodes worden opgenomen, is de ranch wel te bezoeken. Het ligt in Parker, op zo’n veertig minuten buiten het centrum van Dallas. Het is mogelijk om vrij in en om het huis te lopen. Voor de ware fan een échte belevenis, zoals wij al eens eerder beschreven.
Adres: 3700 Hogge Dr, Parker, Texas

2. George W. Bush-museum

Bush MuseumOp het terrein van de Southern Methodist University in Dallas opende George W. Bush in april 2013 zijn presidentiële museum, een nalatenschap van zijn Witte Huis-jaren tussen 2001 en 2009. Wie het museum bezoekt, zou bijna zijn geneigd te denken dat het hier om één ’s lands beste presidenten gaat, maar het museum heeft ook zeker interessante delen en ook de broodnodige interactieve onderdelen. Vanzelfsprekend komt het verhaal over de aanslagen van 11 september, Bush was toen net negen maanden president, ruim ter sprake. Het is al met al leerzaam voor politiek geïnteresseerden.
Adres: 2943 SMU Boulevard, Dallas, Texas (betaald parkeren)

3. Downtown Fort Worth

Dallas & Fort Worth: 5 tips buiten Dealey Plaza om. Main Street Fort Worth.Dallas is vooral een zakenstad waar in de avonduren normaal gesproken niet heel veel valt te beleven. Juist Fort Worth heeft een zeer gezellig centrum met veel leuke restaurantjes, terrasjes en een aangename sfeer om ’s middags te winkelen en ’s avonds lekker te eten. Het grote voordeel van het centrum van Fort Worth is dat alles op loopafstand ligt. Met de benenwagen hoef je er geen eindeloze afstanden voor af te leggen. Restaurants in downtown Fort Worth nodigen niet zelden een singer/songwriter of band uit die livemuziek speelt. Als je een steak eet met op de achtergrond countrymuziek heb je echt het gevoel dat je in Texas bent.
Adres: Main Street, Fort Worth, Texas
Parkeeradvies: naast het Fort Worth Convention Center is er een grote, betaalbare parkeerplaats. Een paar minuutjes wandelen en je bent in het centrum.

4. Stockyards Fort Worth

Stockyards Fort WorthFort Worth draagt niet voor niets de bijnaam Cowtown. Jarenlang werd op die plek vee verhandeld. De plek oogt tegenwoordig als een ouderwets, typisch westernstadje met een oppervlakte van zo’n veertig hectare en is voor Fort Worth een belangrijke, toeristische trekpleister. De gebouwen waar handel werd gedreven, zijn nog steeds te bezoeken. Er komt regelmatig vee voorbij in een optocht. Liefhebbers kunnen bij de stockyards paardrijden en er zijn bars, nachtclubs en eetgelegenheden. De stockyards werden in 1976 toegevoegd aan het nationale register als ‘historical district’.
Adres: 130 E Exchange Ave, Fort Worth, Texas

5. AT&T Stadium

AT&T Stadium in ArlingtonAltijd al eens een sportwedstrijd in Amerika willen zien? Als je in de buurt van Dallas of Fort Worth bent en het American Football-seizoen is aan de gang, overweeg dan eens een bezoek aan een wedstrijd van de Cowboys in het AT&T-stadion dat tussen Dallas en Fort Worth ligt. Het is het grootste overdekte stadion ter wereld met een capaciteit van 80.000 mensen. Een vol stadion met veel actie is een ware belevenis en een mooie kennismaking met de Amerikaanse sportcultuur.
Adres: One AT&T Way, Arlington, Texas

Heb jij nog een goede tip? Schrijf het hieronder in de reactiemodule!


stanStan Bos (1982) bezocht alle 50 staten en herinnert zich zijn kennismaking met Amerika nog goed. “Je bent nog geen 21, dus geen alcohol voor jou, zei de douanier op Newark Airport. Eenmaal tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en na de eerste zenuwachtige dag, dacht ik: dit is mijn land! Amerika is een topland met topmensen! Vanwege de ruimte, afwisseling, natuur, steden en het toeren in de auto.” Stan heeft nog lang geen genoeg van Amerika. “Ik wil nog meer zien van staten waar ik al ben geweest en als correspondent een presidentsverkiezing verslaan.” Zijn drie favoriete staten: Oregon, Utah en Maine (“al is de keuze best lastig”). Favoriete plek: de National Mall in Washington DC. @StanSchrijft

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven