Nu aan het lezen
Ecola State Park: in het spoor van Lewis & Clark
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Ecola State Park: in het spoor van Lewis & Clark

ecola state park

Het populaire Cannon Beach in Oregon is een mooie uitvalsbasis voor het onbekendere Ecola State Park. Cannon Beach staat vooral bekend om de Haystack Rock, de enorme rots die omringd wordt door de Stille Oceaan. Maar Cannon Beach heeft meer te bieden, het Ecola State Park ligt namelijk om de hoek. Gastschrijfster Marjolein Linstra bezocht het park begin 2018, schreef dit artikel met praktische tips en…maakte er prachtige foto’s! 

Ecola State Park: in de voetsporen van Lewis & Clark

Voetstappen Lewis & Clark

ecola state parkNiet alleen heeft het Ecola State Park prachtige natuur, het herbergt ook een stukje geschiedenis. De Clatsop Loop Trail werd namelijk in 1806 gelopen door Lewis & Clark. Zij zochten tijdens hun tocht naar aangespoelde walvissen. Moe en hongerig als ze waren, hoopten ze weer terug te komen bij hun Fort in Clatsop. Tegenwoordig is een klein deel van The Lewis & Clark National Historic Trail onderdeel van de trail die begint bij de Indian Beach parkeerplaats en eindigt bij Hiker’s Camp. Deze trail, de Clatsop Loop Trail, is ongeveer vier kilometer lang en maakt geen onderdeel uit van Oregon Coast Trail.

Diverse wandelmogelijkheden in Ecola State Park

ecola state parkVanuit Cannon Beach tot aan Seaside zijn er diverse wandelingen te lopen. In totaal ligt er tussen deze twee plekken ongeveer twaalf kilometer aan wandelpaden die onderdeel zijn van de Oregon Coast Trail. Vanuit Cannon Beach is het prima te belopen om te starten met de Cresent Beach Trail. Je moet een klein stukje wandelen op de Ecola State Park Road voordat je aan de linkerkant de start van het wandelpad ziet. Al snel kom je op een splitsing waarbij je, als je links gaat, op het strand uit komt. De normale wandelroute gaat rechtsaf. Onderweg is het af en toe flink klimmen en glibberen als het heeft geregend, maar de uitzichten maken dat allemaal goed.

Gratis entree te voet

ecola state park
Haystack Rock

Van achter de boomtoppen zie je af en toe de ruige kust van Oregon verschijnen. Na ongeveer twee kilometer zie je de ingang van het Ecola State Park, waar je ook dient te betalen als je het park met een voertuig binnen rijdt. Lopend is het gratis. Je komt hier bij een ruime parkeerplaats van het Ecola Point. Vanaf hier heb je fantastisch uitzicht over de ruige en mysterieuze kust. Wolken maken deze kust tot een enorm fotogenieke plek. Je kunt zelfs Haystack Rock in de verte aanschouwen. Hier heb je ook de mogelijkheid om de Sea Lion Rock Arch te bekijken. In de winter zijn er enkele wandelpaden afgesloten vanwege de veiligheid, maar in de zomer moet de Sea Lion Rock Arch zeker te aanschouwen zijn. Ook zie je in de verte het ‘ieniemienie’ Tillamook Rock Lighthouse liggen in de zee.

Naast deze wandeling, kun je nog verder door lopen naar het noorden. Via de Indian Beach Trail (1,5 kilometer) kom je uit bij Indian Point. Check van te voren de begaanbaarheid, in de zomer van 2017 is er een stuk van de wandeling onbegaanbaar verklaard doordat de pas is weggevaagd. Vanaf Indian Point kun je de Clatsop Loop Trail lopen tot Hiker’s Camp en vanaf daar gaat de wandeling nog door naar noord Tillamook via de Tillamook Head Trail.

[tekst loopt door onder de foto]
ecola state park
De waanzinnig mooie kust van Oregon!

Praktisch

  • ecola state parkJe kunt het park bereiken aan de noordkant van Cannon Beach. Vanaf 5th Street rijd je op Ecola Park Road nog 2,5 kilometer rechtdoor tot je een betaalhuisje ziet staan. Je kunt hier het uitzicht bekijken bij Ecola Point en daarna nog doorrijden naar Indian Point dat twee kilometer verder is.
  • Om het Ecola State Park met de auto te bezoeken, betaal je $5,-.
  • Bij het Ecola Point heb je picknickmogelijkheden, een toilet, de mogelijkheid om water te drinken en een informatiebord.
  • Pas bij het Ecola Point zagen we dat de wandeling (Crescent Beach Trail) voor ‘experienced hikers’ was. Wanneer je een beetje fit bent, is het echter geen probleem om deze trail te lopen. Als het heeft geregend, zijn er iets meer risico’s.
  • Hier zagen we ook dat we een gebied passeerden met cougars, oftewel puma’s.
  • Wij liepen de trail in de eerste week van januari, wat prima te doen was.
  • Gebruik je verstand wanneer je de wandelingen gaat lopen: geen shortcuts, niet te dicht langs de kant, houdt rekening met onverwachte golven etc.

Foto’s van Ecola State Park

Benieuwd naar de natuurpracht in dit park? Bekijk onderstaande foto’s van Marjolein in de slideshow!


sullyMarjolein Linstra (1987), werkend in de sportwereld, afgestudeerd als filmwetenschapper, heeft een voorliefde voor Amerika. Op dit moment is ze drie keer in de VS geweest, twee keer in New York en een roadtrip in het westen van de VS. Marjolein: ‘Heerlijk om eens de kerstsfeer te proeven in een land waar alles kan. Een land met zowel prachtige steden als natuur, waar de verschillen op één dag zo groot kunnen zijn.’ Sinds kort heeft ze haar eigen website over reizen en fotografie: Your Travel Guide. Twitter: @emlinstra.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven