Nu aan het lezen
Top 10 artikelen 2015
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Top 10 artikelen 2015

Avatar

De feestdagen zijn in aantocht. Ook onze redacteuren leunen even achterover, om in januari weer te knallen met uiteenlopende artikelen zoals u dat van ons gewend bent. Doen we dan helemaal niets tot de jaarwisseling? Natuurlijk wel! Op Facebook blijven we dagelijks actief, en daarnaast sluiten we het jaar af met onze Top 10 artikelen van 2015. Welke in 2015 gemaakte verhalen werden het meest gelezen? Elke dag een nieuw topartikel dat we uitlichten op Facebook en op deze pagina.

Veel plezier en – veel belangrijker – een heel goede jaarwisseling!

Top 10 artikelen 2015

10. Autorijden in Amerika is een zegen

10

Voor de echte kenners die door tientallen staten zijn gereden, is het geen verrassing; autorijden in Amerika is heerlijk, zeg maar gerust een zegen. Het is anders dan in Nederland, plezieriger, ondanks dat Amerikanen er doorgaans niet bekend om staan dat ze flink doorrijden. Safety first, is het motto. Maar als je naar Amerika reist en met een huurauto door dit fascinerende land toert, zijn er wel zaken waar je rekening mee moet houden.

9. Het Los Angeles van The Doors

9

Muziekliefhebbers die de VS bezoeken, komen overal in het land langs plaatsen waar de rock & roll-geschiedenis nog voor het oprapen ligt. In de stad Los Angeles is bijvoorbeeld de historie van één van de meest geruchtmakende Amerikaanse rockbands nog tastbaar: The Doors. USA365.nl neemt je mee naar de stad waar het voor Jim Morrison en zijn band vanaf halverwege de jaren zestig allemaal begon. Bezoek vooral Venice Beach!

8. Heimwee naar Amerika: 20 zaken die we meteen missen bij thuiskomst

8

In april 2015 waren we in Amerika en ik denk nog dagelijks aan die reis. Al tijdens de autorit vanaf Schiphol, na veertien dagen in de Westkust, had ik heimwee naar Amerika: een verlangen om terug te gaan. Meteen. In dit artikel 20 zaken die we meteen missen bij thuiskomst; de foto’s zijn door ons gemaakt, allen aan de Westkust. Een groot deel van het gevoel van heimwee moet herkenbaar zijn voor Amerika-fans!!

7. Panoramafoto’s maken: hoe? Met 11 voorbeelden!

7

Daar sta je dan in de Verenigde Staten, in bijvoorbeeld Monument Valley. Wat een weids uitzicht! Hoe krijg je dat op de foto? Met een panorama-opname! Maa hoe ga ook jij de mooiste panoramofoto’s maken? De meeste smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met de mogelijkheid om een panoramafoto te maken; ook diverse compactcamera’s bieden de mogelijkheid. Hoe doe je het met een camera die dit niet heeft? Fotograaf Marcel Wagenaar legt het je uit en toont zijn beste werk!

6. De moord op John Lennon

6

Op maandag 8 december 1980 werd één van de grootste muziekiconen die de twintigste eeuw gekend heeft in New York vermoord. John Lennon werd maar veertig jaar oud. De dader zit vijfendertig jaar later nog steeds achter gesloten deuren, veel fans zijn nooit gestopt met rouwen. “Weet je wel wat je gedaan hebt?”, schreeuwde een getuige direct na de moord tegen de dader. ‘Yeah’, antwoordde deze rustig. “I just shot John Lennon.” Dit artikel scoorde enorm: alles over de moord en de man die een eind maakte aan het leven van John Lennon.

5. 10 bizarre rechtszaken en miljoenenclaims in VS

5

Amerika is het land van uitersten en dat zien we geregeld terug in de rechtbank. Niet zelden klagen Amerikaanse burgers een groot bedrijf of bekend persoon aan in de hoop op rijkdom. Soms met goede reden, maar vaak ook doorgestoken kaart. USA365.nl dook de archieven in en vond 10 bizarre rechtszaken en miljoenenclaims in de VS.

4. Westkust Amerika in 14 dagen; alle tips op een rij

4

Het liefst ga je twee maanden naar Amerika, maar soms heb je nu eenmaal iets minder tijd. We hadden afgelopen voorjaar zeventien dagen in de Westkust van Amerika, inclusief de reisdagen, en wilden zoveel mogelijk zien van de Westkust. We hebben ervan genoten! Alle tips op een rijtje! Inclusief mijn mooiste foto’s en handige kaartjes.

3. Pretparken in Amerika: onze top 25

3

Binnenkort naar Amerika? En nog op zoek naar een dagje uit? Overweeg dan een bezoek aan één van de vele pretparken. Ze zijn haast overal te vinden, in alle soorten en maten. Wilde achtbanen, waterpret, filmsets, zeldzame dieren, voorstellingen; themaparken zijn er volop. Wij vroegen op Facebook om tips, en kregen veel reacties. Met als resultaat de zeer goed bezochte Top 25!

2. 9/11: aanslag op het Pentagon een complot?

2

De aanslagen van 9/11 blijven voer voor speculaties en complottheorieën. Dat geldt voor de Twin Towers, maar ook voor het Pentagon, het gebouw van het ministerie van Defensie nabij Washington DC. Op dinsdagochtend 11 september zou de westzijde van dit streng bewaakte complex zijn geramd door American Airlines Flight 77. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds zaken die niet kloppen of op zijn minst erg vreemd zijn. Wij noemen de vijf meest gehoorde argumenten die op een samenzwering duiden.

1. Roadtrip Amerika – de 11 mooiste routes

1

Het boek Road Trips USA van Jamie Jensen beschrijft de elf mooiste routes over historische, authentieke, tweebaanse wegen. Dit artikel zet de elf autoreizen op een rijtje. Wie ze alle elf gereden heeft, kan met recht zeggen dat ie Amerika heeft gezien. De nummer 1 van 2015: geen enkel nieuw artikel is dit jaar meer gelezen. Roadtrip Amerika – de 11 mooiste routes.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven