Nu aan het lezen
Blik in de Amerikaanse glazen bol van 2016!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Blik in de Amerikaanse glazen bol van 2016!

In de toekomst kijken onmogelijk? Nee hoor, wij van USA365.nl hadden een visioen voor Amerika in het komende jaar. Hieronder, soms met een knipoog, de highlights van onze blik in de Amerikaanse glazen bol van 2016!

Blik in de Amerikaanse glazen bol van 2016!

1. Hillary Clinton wordt eerste vrouwelijke president

Hillary ClintonNatuurlijk wordt dit hét Amerika-moment van 2016. De hamvraag: wie wint in november de presidentsverkiezingen en volgt Barack Obama op in het Witte Huis? Wij geven je alvast het antwoord: Hillary Clinton. De reden is simpel. Donald Trump trekt bij de Republikeinen alle aandacht naar zich toe, waardoor de andere serieuze kandidaten van de GOP ondersneeuwen. Zodoende zal Clinton in de staart van deze rat race weinig tegenstand meer ondervinden. De rode loper ligt uit voor de voormalig First Lady en minister van Buitenlandse Zaken, die de Democratische voorverkiezingen met gemak wint. En Trump zelf dan? De Trump-storm zal tijdig gaan liggen. De markante zakenman is van oudsher geen politiek dier. Daarbij zien de ware machthebbers achter de schermen liever Clinton dan de onvoorspelbare en financieel onafhankelijke Trump in het Witte Huis.

2. Max Verstappen wint eerste Grand Prix in Texas

Autocoureur Max Verstappen deed ons in zijn eerste jaar in de Formule 1 versteld staan, met spectaculaire inhaalmanoeuvres, degelijke uitslagen en zijn verkiezing tot Persoonlijkheid van het Jaar op het gala van de internationale autosportfederatie FIA. Verstappen debuteerde als zeventienjarige op het hoogste raceplatform, terwijl hij nog niet eens zijn rijbewijs had! Hij rijdt het komende jaar nog voor het team Toro Rosso, maar er lijkt een gouden toekomst voor hem weggelegd bij Mercedes of Ferrari.

Een Formule 1-wedstrijd won Verstappen nog niet, maar dat gaat op 23 oktober 2016 gebeuren in Amerika, op Circuit of the Americas in Texas. Op dat circuit werd onze landgenoot in 2015 al vierde (net als in Hongarije), zijn hoogste eindnotering! Nederland wordt gek!

In 1990 en 1997 was er ongekend Nederlands racesucces op Amerikaanse bodem. Zie dit artikel.

3. Barack Obama maakt buitenaards leven bekend 

Blik in de Amerikaanse glazen bol van 2016!Een ochtend in mei. De lentezon schijnt. Barack Obama is aan het werk in de Oval Office en strekt zich uit, een lange gaap volgt. Er wordt op de deur geklopt en een paar van zijn adviseurs betreden de ruimte. Groen licht. Vandaag zal Obama tijdens een speciaal belegde persconferentie in het Witte Huis eindelijk antwoord geven op die eeuwenoude vraag: zijn we alleen in dit universum? ‘s Avonds volgt het moment van de waarheid en spreekt de president de wereld toe. Hij vertelt over de crash in Roswell in 1947 en verklaart de talloze UFO-waarnemingen. Obama liet al eens wat los over dit hete hangijzer. Check deze video!

4. Yolanthe breekt door in Hollywood; Wesley in de MLS

YolantheIn 2013 had Yolanthe Sneijder-Cabau een gastrol in de Amerikaanse film Pain & Gain, met acteurs Mark Wahlberg (foto), Dwayne Johnson en Ed Harris. Steven Spielberg kiest haar voor zijn nieuwe kaskraker met Tom Hanks die in december met première gaat, omdat een rits grote namen afzegde. Yolanthe grijpt deze kans en spat van het scherm, Hollywood is om. Als gevolg hiervan, stopt Wesley Sneijder bij Galatasaray en in Istanboel breken spontaan rellen uit. De middenvelder verhuist met zijn vrouw naar de Verenigde Staten en gaat spelen voor Los Angeles Galaxy in de Amerikaanse Major League Soccer. Daar ontpopt Sneijder zich tot één van de absolute smaakmakers. Al in jaar één wint hij de landstitel. Amerika heeft er een nieuw glamourpaar bij.

5. Wow! Een nieuwe wet en geen dodelijke schietpartijen 

Een nieuwe wet doet de VS op haar grondvesten schudden. Wapenbezit voor particulieren is niet langer toegestaan en daarmee komt na vele decennia soebatten eindelijk een einde aan deze nationale discussie. Met als gevolg dat 2016 het jaar wordt waarin er geen dodelijke schietpartijen plaatsvinden op Amerikaanse bodem.

6. Tiger Woods verovert Olympisch goud in Rio

Na liefst 112 jaar keert het golf in augustus 2016 in Rio de Janeiro weer terug op de Olympische Spelen. Elk land vaardigt vier golfspelers uit. Voor de 40-jarige Tiger Woods is dit dé kans waar hij zo lang op wachtte. Ja, hij was lang nummer één van de wereld en veroverde karrevrachten aan eremetaal, maar die ene plak ontbreekt.

Woods dwingt een plek af in de selectie en reist af naar Brazilië. Daar doet hij de wereld nog één keer versteld staan van zijn golfkunsten, met het felbegeerde goud als beloning. Hierna stopt Woods met golf.

7. Tupac laat van zich horen; album duikt plotseling op

foto Tupac Shakur
Dit zou de laatste foto zijn waarop Tupac levend te zien is, enkele minuten voor de aanslag.

In 2016 is het precies twintig jaar geleden dat Tupac Shakur overleed. De befaamde Amerikaanse rapper werd op 7 september 1996 onder vuur genomen in zijn auto nadat hij een bokswedstrijd had bijgewoond in Las Vegas. Tupac, pas 25 jaar jong, stierf zeven dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Aangenomen wordt dat hij het slachtoffer was van de vete tussen rivaliserende bendes van de oost- en westkust, maar een dader is nooit aangewezen. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook speculaties gaande dat Tupac een andere identiteit heeft aangenomen en nog zou leven. Na zijn dood kwamen er postuum nog albums uit en die gingen als warme broodjes over de toonbank. Er werden miljoenen exemplaren van zijn werk verkocht. In 2016 duikt er een nieuw album van Tupac op, met een niet geringe impact.

8. Nieuwe National Parks en schitterende natuur!

De National Park Service bestaat in 2016 exact een eeuw. De organisatie die toeziet op de bescherming van de talloze nationale parken in Amerika besluit in 2016 diverse nieuwe parken te openen in verschillende staten! Wij publiceerden eerder al reportages en fotoblogs over deze prachtige National Parks:

9. Bosbranden en vernietigende tornado’s

TornadoverhaalNa een mild 2015 kan het in sommige delen van Amerika best weer eens gaan spoken komende maanden op het gebied van tornado’s en orkanen. Het tornadoseizoen en daarna het orkaanseizoen zal sterker worden dan vorig jaar, omdat door de El Nino van nu het water in de Golf van Mexico warmer zal zijn dan normaal. Door de opwarming van de aarde zullen de bosbranden in het westen van Amerika in verscheidene staten ook weer voor de nodige problemen zorgen. In 2016 naar de VS? Wees alert en houd het nieuws in de gaten!

10. Spraakmakende verhalen en interviews op USA365.nl!

Last but not least: USA365.nl! Ook in 2016, ons derde kalenderjaar, zullen wij weer met spraakmakende reisverslagen, recensies, sportverhalen, interviews en politieke analyses komen! Althans, dat is onze bescheiden voorspelling:-) Niet in de laatste plaats door alle inspiratie die wij krijgen van jullie, onze lezers en trouwe volgers op Facebook. We gaan er een onvergetelijk jaar van maken!

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven