Nu aan het lezen
Bliss: foto’s van nieuwe hippiecultuur in Amerika
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Bliss: foto’s van nieuwe hippiecultuur in Amerika

De Amerikaanse topfotograaf Steve Schapiro bracht recent zijn nieuwe fotoboek uit: Bliss, Transformational Festivals & the Neo Hippie. Hij wilde onderstaande bijzondere foto’s graag met ons delen!

Bliss: foto’s van nieuwe hippiecultuur in Amerika

Bliss CoverHet boek gaat over een nieuwe free spirit-beweging in Amerika. Een groep die zich vooral bezighoudt met meditatie, kameraadschap, yoga, positieve vibraties en de zoektocht naar het goddelijke, en niet zozeer met de geestverruimende middelen en het afzetten tegen het establishment zoals in de Flowerpowertijd van de jaren zestig en zeventig. De tachtigjarige Steve Schapiro, zelf bekend met het fotograferen in het oorspronkelijke hippietijdperk in San Francisco en omgeving, volgde van 2012 tot 2014 zoon Theophilus Donoghue tijdens diens bezoeken aan deze ’transformational festivals’ door Amerika. Ze bezochten onder andere Mystic Garden in Oregon, Rainbow Gathering en het Mount Shasta Festival in Californië en Electric Forest in Michigan. Schapiro, waarmee wij een uitgebreid interview hadden, is een gerenommeerd fotograaf die werkte voor bladen als Sports Illustrated, The New York Times en Life Magazine. Hij opereerde ook als filmfotograaf in Hollywood, waarbij hij betrokken was bij klassiekers zoals The Godfather.

Bliss: foto's van nieuwe hippiebeweging in VS
Mystic Garden, Oregon
33 Bliss
Shangri-La, Minnesota
45 Bliss
Shangri-La, Minnesota
60 Bliss
Op Hawaii
63 Bliss
Op Hawaii
81 Bliss
Op Hawaii
165 Bliss
Beloved, Oregon
182 Bliss
Electric Forest, Michigan
186 Bliss
Electric Forest, Michigan
149 Bliss
Beloved, Oregon
43 Bliss
Shangri-La, Minnesota
22 Bliss
Mystic Garden, Oregon
233 Bliss (C)
Haight-Ashbury (wijk in San Francisco) tijdens de beruchte Summer of Love in 1967.
139 Bliss
Beloved, Oregon
231 Bliss
Haight-Ashbury (wijk San Francisco) tijdens de beruchte Summer of Love in 1967.
209 Bliss
Gaia, in het noorden van Californië

Meer spectaculaire foto’s zien van Steve Schapiro?

Lees dan hier het interview dat wij met hem hadden en geniet van zijn bijzondere werk. Van foto’s uit de roerige jaren zestig tijdens de Civil Rights Movement en de presidentscampagne van Robert F. Kennedy tot zijn Hollywood-reportages en exclusieve portretten van Al Pacino en Muhammad Ali.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven