Nu aan het lezen
Pretparken in Amerika: top 10 nieuwe attracties
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Pretparken in Amerika: top 10 nieuwe attracties

Het seizoen van pretparken breekt weer aan in Nederland, maar in Amerika kun je over het algemeen het hele jaar door genieten van spectaculaire achtbanen, wildwaterparken en andere bijzondere attracties. De een nog mooier, groter en steiler dan de ander. Onze gastschrijver Gonneke Karel, zelf verzot op de pretparken in Amerika, zet de leukste nieuwe attracties van 2017 voor je op een rij! 

Pretparken in Amerika: top 10 nieuwe attracties 2017

10. Ninjago World in Legoland – Orlando

Op 30 april gaat in Legoland Florida een nieuwe attractie open. Hier kunnen bezoekers met karatestokken vuurballen afschieten op Ninja-strijders op gigantische videoschermen. In de bakjes van Ninjago The Ride zitten sensoren die de handbewegingen van de rijders omzetten in handbewegingen van Lego-poppetjes. Deze rit wordt de hoofdattractie van een nieuw op Azië geïnspireerd gebied in Ninjago World. Er komen ook nog andere behendigheidspellen en een restaurant in Ninjago-stijl.

Pretparken in Amerika: top 10 van nieuwe attracties

9. Joker 4-D coaster in Six Flags

Deze vierdimensie-achtbaan over de Joker uit de film Batman verrijst in drie Six Flags-parken. De achtbaan heeft stoeltjes die naar voor en achter bewegen tijdens de rit. De 4-D-achtbaan komt naar Texas, Massachusetts en Illinois. De attractie komt op een klein stuk grond waardoor er veel bochten en hoogteverschillen zijn. Vergelijkbare achtbanen staan al in twee andere Six Flags-parken, onder meer in New Jersey.

8. Wave Breaker in SeaWorld – San Antonio

SeaWorld San Antonio wil aan het begin van de zomer van 2017 een 18 miljoen dollar kostende roller coaster openen. SeaWorld heeft pas kortgeleden de naam bekendgemaakt: Wave Breaker: The Rescue. Hierbij lijkt het alsof je op je eigen jetski door de lucht vliegt en over het water zoeft.

Bekijk hier onze top 25 van pretparken in Amerika!

7. InvadR coaster in Busch Gardens – Williamsburg

De InvadR houten achtbaan, die op 27 mei aanstaande opent in Busch Gardens Williamsburg, heeft een 27 meter hoge vrije val, gevolgd door negen beklimmingen en vallen. De naam van de attractie is ontstaan door een verkiezing onder bezoekers van dit park in de staat Virginia. Het moest een stoere naam worden, omdat de baan is gebaseerd op het tijdperk van de Vikingen. De karretjes zijn overgenomen van de achtbaan Gwazi in Busch Gardens Tampa in Florida. Die achtbaan is gesloten.

Pretparken in Amerika
Busch Gardens.

6. Triple Towers in Hersheypark – Hershey

Deze nieuwe attracties belooft spanning en plezier: Hershey Triple Tower, waarbij je drie keer een val maakt. Voor de eerste keer is deze attractie in de Verenigde Staten en de opening is op 8 april. De Triple Towers in Pennsylvania’s Hersheypark combineert drie drop-down-torens in één attractie. Je begint met de Kisses Tower, de kleinste toren met 27 meter, om een beetje op te warmen.

Gevolgd door de Reese’s Tower met een hoogte van 43 meter en een inkeping dat weer voor een ander gevoel zorgt. Om te eindigen met de Hershey’s Tower. De hoogste toren, zestig meter ongeveer, is voorzien van twee zwaartekracht tartende ervaringen: space shot en turbo drop.

Je gaat hier wel 45 mijl per uur!

5. Mystic Timbers in Kings Island – Mason

De nieuwe mysterieuze houten achtbaan in Kings Land in de staat Ohio zal 80 kilometer per uur gaan, dwars door de bossen. Het verhaal van de achtbaan is: wat zit er in de schuur? De achtbaan die wel 36 meter hoog is, krijgt zestien heuvels en is ruim een kilometer lang. De rit eindigt in een schuur die overdekt is met wijnstruiken. In de schuur eindig je met speciale finale effecten. De opening zal waarschijnlijk in april zijn.

Lees hier alles over Orlando: Theme Park Capital of the World!

4. TailSpin Racer in Dollywood – Pigeon Forge

Dollywood is het pretpark van Dolly Parton in de staat Tennessee. De TailSpin Racer wordt de nieuwe hit in dit park. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar in het themagebied Splash Country wordt dit jaar deze nieuwe mega glijbaan geopend. Deze glijbaan belooft volgens de site van Dollywood een geweldige sensatie van natte en wilde bochten. Door de unieke high-speed AquaTubes en splashdowns race je tegen elkaar om te zien wie er als eerste beneden is.

3. Ghost Town Alive in Knotts Berry Farm – Los Angeles

Voor de 75e keer vond afgelopen zomer Ghost Town plaats. Afgelopen jaar werd daarbij voor het eerst Ghost Town Alive gehouden. Dit evenement bleek zeer populair, waardoor dit jaar is besloten hier een vaste show van te maken. Het is een interactieve show waarbij burgers van Calico hun gasten meenemen op een reis terug in de tijd naar het oude westen van de late jaren 1800 toen bandieten en cowboys steden om het westen.

Elke show is anders doordat bezoekers meespelen en zelf bepalen hoe het plot loopt. Mocht je later in de zomer gaan, dan wordt er ook nog eens het Knott’s Boysenberry Festival gehouden. De oorsprong van dit attractiepark is dat er een festival was tijdens het oogsten van deze bessen. Een jaarlijkse viering in het park herinnert daaraan.

2. Volcano Bay Water Park in Universal Studios – Orlando

Naast de al fantastisch attracties, zoals Harry Potter World, Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges en Dr. Seuss’ Landing, komt Universal met een nieuw waterpark. Het nieuwe Volcano Bay Water Park moet 53 hectare groot worden. De opening staat gepland voor 25 mei 2017. Het waterpark komt in Universal Studios Orlando naast het Cabana Bay hotel.

Volcano Bay Water Park (Foto: USA Today)

De vulkaan wordt bijna zeventig meter hoog en komt in het midden van het water park. Het park heeft als thema Polynesië. Overdag komen er watervallen uit de vulkaan en in het donker lijken dit lavastormen. Er komen negentien waterattracties in vier verschillend zones: Rainforest Village, River Village, Wave Village en Krakatau. Hoofdattractie is een snelle waterglijbaan door de vulkaan die uitkomt in het zwembad eronder.

1. Pandora in Disney’s Animal Kingdom – Orlando

Pandora, gebaseerd op de film Avatar uit 2009. Wanneer je The World of Avatar betreedt, zie je drijvende bergen. In dit landschap zijn twee attracties gebouwd. Zo kun je varen over een rivier door het verlichte regenwoud van Pandora. Je ziet de Na’vi-mensen, de lichtgevende bomen en de vliegende Banshees uit de film. De tweede attractie is een vluchtsimulator waarbij je op de rug van een Banshee over Pandora vliegt. De verwachting is dat Pandora op 27 mei 2017 opent voor publiek. En als je dan toch in Disney bent, pak dan ‘s avonds gelijk de nieuwe vuurwerkshow mee.


motorroutesGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven